Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødspillene selges på nettet

Minst to dansker - muligens flere - har dødd etter å ha puttet i seg ecstasy med Mitsubishi-logo. Slike piller er til salgs på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 75-125 kroner kan du bestille ecstasy fra Danmark over nettet. En 19-åring i Odense tilbyr flere typer Mitsubishi til hjemmesidens 200.000 brukere - hovedsakelig ungdom mellom 13 og 25 år, skriver Ekstra Bladet.

Avisen skriver at i alt fire personer har dødd av ecstasybruk i Danmark.

Dansk politi får kritikk for måten de har håndtert problemet på - etter at de var først i Europa med å gjøre beslag av dødspillen.

Ti dager før det første dødsfallet 2. juli, ble 700 Mitsubishi-piller beslaglagt i København.

- Dansk politi burde vært raskere ut med informasjon om den dødelige narkotikaen, sier Raymond Niesing som leder den nederlandske overvåkingen av ecstasy.

- Det danske beslaget var det første i Europa, men fra USA vet vi at pillene kan være dødelige. Vi ville snarest slått alarm overfor publikum, sier Niesing til Aftonbladet.

Mange produsenter tjener store penger ved å bytte ut virkestoffet i ecstasy med billigere amfetamin - som kan være farlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media