Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødspiloten førte «lykkedagbok» før Germanwings-krasjet

Andreas Lubitz planla å gifte seg i 2016 og å få barn året etter.

 NYE DETALJER:  Den tyske pressen publiserte i dag nye detaljer om Andreas Lubitz. Her under et løpsstevne i 2009. Foto: REUTERS/Foto-Team-Mueller
NYE DETALJER: Den tyske pressen publiserte i dag nye detaljer om Andreas Lubitz. Her under et løpsstevne i 2009. Foto: REUTERS/Foto-Team-Mueller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 24. mars krasjet et Germanwings-fly med 150 mennesker ombord med de franske alpene.

Ett av menneskene ombord i flyet var Andreas Lubitz - piloten som førte flyet mot bergveggen etter først å ha stengt ute sin medpilot og kaptein fra cockpiten.

Snaut et halvt år etter publiserer de tyske avisene Bild og Der Spiegel ny informasjon om den psykiatriske behandlingen Lubitz fikk forut for den tragiske hendelsen.

Ble medisinert De siste fire ukene før Lubitz tok sitt eget og 149 andre menneskers liv skal han ha fått utskrevet fire ulike medisiner, deriblant antidepressivaen Mirtazapin utskrevet, refererer den svenske avisa Aftonbladet.

Psykiateren som var ansvarlig for 27-åringens behandling skal også ha gitt Lubitz midler mot søvnproblemer, og ha bedt Lubitz om å avklare medisinbruken med hans arbeidsgiver.

Forut for krasjet førte også Lubitz sin egen dagbok der han beskrev sin egen situasjon både med ord og smiletegn, viser dokumentene Spiegel har fått tilgang på.

- Jeg har det stort sett helt ok, skal den tyske flygeren ha skrevet i dagboka som var en del av hans behandling.

Ingen spor av motiv i dagboka Videre går loggen inn på en rekke detaljerte forhold i flygerens privatliv, uten at noe motiv er å spore i disse segmentene av teksten, skriver Aftonbladet.

Ifølge Bild skal Andreas Lubitz ha sett for seg en framtid som gift mann i 2016 og som far året etter. Til sakens etterforskere omtalte Lubitz sin mangeårige kjæreste forholdet dem i mellom som lykkelig, harmonisk og intenst.

Paret hadde også en finansiell stabil situasjon, ifølge opplysningene til den tyske pressen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!