HEMMELIGHOLD: De tyske påtalemyndighetene forteller i dag at den tyske annenflygeren Andreas Lubitz, som tirsdag tok med seg 149 mennesker i døden, skjulte detaljer om sykdom for sin arbeidsgiver Germanwings. Foto: REUTERS/Foto-Team-Mueller/NTB Scanpix
HEMMELIGHOLD: De tyske påtalemyndighetene forteller i dag at den tyske annenflygeren Andreas Lubitz, som tirsdag tok med seg 149 mennesker i døden, skjulte detaljer om sykdom for sin arbeidsgiver Germanwings. Foto: REUTERS/Foto-Team-Mueller/NTB ScanpixVis mer

Dødspiloten skjulte sykdom for sin arbeidsgiver

Politiet fant en sykemelding revet i filler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tyske påtalemyndighetene forteller i dag at den tyske annenflygeren Andreas Lubitz, som tirsdag tok med seg 149 mennesker i døden, skjulte detaljer om sykdom for sin arbeidsgiver Germanwings.

Det er Ralf Hennenbrück, statsadvokat i Dusseldorf, som informerer om dette i en pressemelding.

Oppdagelsen kommer etter at politiet har gjennomsøkt Lubitz' to bopæler. Både huset i Montabaur hvor han bodde med sine foreldre, og leiligheten i Dusseldorf.

Politiet opplyser også at det ikke er funnet avskjedsbrev i Lubitz' leilighet, og det er foreløpig ikke funnet spor som tyder på at handlingen var religiøst motivert.

Skulle vært sykemeldt Det ble derimot funnet medisinske dokumenter som forteller at 28-åringen var syk. Han gikk også til legen for å få medisinsk behandling av denne sykdommen.

Det ble også funnet opprevne dokumenter som viser at Lubitz rett og slett skulle vært sykemeldt den dagen katastrofen inntraff, men politiet har ikke gått ut med detaljer om hvorfor han skulle vært sykemeldt.

I går innrømmet Lufthansa-direktøren at Lubitz hadde sluppet gjennom selskapets sikkerhetsnett. Det til tross for at Lufthansas sikkerhetsnett blir vurdert av eksperter som ett av de beste i verden.

-Flydyktig - Han hadde bestått alle medisinske tester og var 100 prosent «flydyktig» - uten noen form for begrensninger, opplyste Lufthansa-direktør Carsten Spohr på torsdagens pressekonferanse.

Det ble ikke opplyst hva slags sykdom dokumentene forteller at Lubitz led av. Det har derimot blitt kjent at han tidligere led av depresjoner.

Dagbladet oppdaterer saken