Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsrekkefølgen avgjør

Når arvingene etter Kristian Magnus og Marie Orderud i dag møtes i Oslo skifterett, vil dødsrekkefølgen være et avgjørende tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klarer advokat Kjell Nybakk å overbevise retten om at Marie Orderud døde sist, kan elleve arvinger dele arven, som blir anslått til å være på rundt fem millioner kroner.

Ikke om penger

Vel så viktig er det nok at denne delen av slekta også kan få råderetten over Orderud gård.

Denne gruppa, som primært består av Marie Orderuds slektninger og enkelte fra Orderud-familien, mener at det fortsatt er så mange uklarheter i drapssaken at det vil være feil å ta fra drapsdømte Per Orderud gården.

- Det verste scenarioet man kan tenke seg er at Per Orderud om noen år skulle bli frikjent, men at gården er ute av familien, sier talsmann Jostein Rønaas til Dagbladet.

Han presiserer at han vet at dette ikke handler om penger for noen av partene.

Dødsrekkefølgen

Advokat Nybakk vil i retten i dag prosedere på at hans elleve klienter er arveberettiget, ettersom han mener at Marie Orderud var den siste av de tre som døde, og at hun innen hun døde allerede hadde arvet sin mann.

Motparten, fem medlemmer av Orderud-slekta, mener dette er en uverdig diskusjon.

- Vi reagerer kraftig på at vi skal være nødt til å møte i retten i denne saken. Denne saken kunne vært avgjort ved første bomøte. Vi synes den situasjonen er uverdig, ikke minst med tanke på de tre menneskene som ble drept, sier Harald Orderud til Dagbladet.

Ikke bevist

De fem Orderud-arvingene har engasjert advokat Per Fosmark. Han vil i retten i dag føre professor Torleiv Ole Rognum ved Rettsmedisinsk institutt som vitne.

Et sentralt punkt vil være om det kan bevises at Marie Orderud døde sist.

De fem Orderud-arvingene mener at det ikke er bevist. Uansett mener de at det er feil å avgjøre saken etter dødsrekkefølge.

STRID OM GÅRD OG GRUNN: Arvinger står mot arvinger i spørsmålet om hvordan arven etter avdøde Marie og Kristian Magnus Orderud skal ordnes.