Dødssjåføren slipper straff

Tre personer omkom da en 41 år gammel kvinne kjørte i feil kjøreretning ved Kløfta. Nå har politiet henlagt saken mot kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ulykken, som skjedde langfredag i fjor på E6 nord for Kløfta, kostet tre mennesker livet. Endre Gustavsen (28), datteren Mari Gustavsen (8 måneder) og barnets oldemor, Maren Hagen (84) mistet livet da bilen deres kolliderte med kvinnens bil.

41-åringen kjørte i nærmere to mil i feil kjørefelt før kollisjonen.

Kvinnen ble først siktet for bildrap, men nå har statsadvokaten i Oslo henlagt saken fordi hun ikke var strafferettslig tilregnelig på det tidspunktet ulykken skjedde, melder BT.

- Kvinnens førerkort er beslaglagt. Politiet er av den oppfatning av at kvinnen ikke bør ha førerkort av helsemessige grunner. Det blir opptil fylkeslegen i Hordaland å avgjøre det, sier politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt.

Familien til de tre omkomne tar henleggelsen til etterretning.

- Straff eller ikke, det hjelper ikke de etterlatte så mye. De må uansett leve med at tre i familien er borte, sier familiens advokat, Helge Rivrud, til BT.

Den 41 år gamle kvinnen ligger fortsatt på sykehus etter ulykken.

Kvinnen hadde vært på Gardermoen før ulykken skjedde. Foran terminalen tok hun en forbudt u-sving og kjørte dermed ut i motgående kjørefelt på E6.

Dødssjåføren slipper straff

Flere biler prøvde å tute på kvinnen, og politiet ble varslet om den forferdelige kjøringen. Hun stoppet ikke, og politiet rakk ikke fram før det smalt.

<B>DØDSULYKKE:</B> Kvinnen kjørte motsatt retning på motorveien. Tre mennesker mistet livet.