Dødssprit-sjef på frifot

Kriminalpolitiet famler tilsynelatende i blinde i jakten på eksjugoslaven, som hovedmannen (46) i metanolsaken hadde spillegjeld til. Etter det Dagbladet kjenner til, har ikke den 46 år gamle håndverkeren fra Østfold i politiavhør identifisert eksjugoslaven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr at den såkalte metanolsjefen fortsatt er på frifot sammen med minst to medsammensvorne landsmenn.

Etter det Dagbladet erfarer, retter etterforskerne foreløpig hovedskytset inn mot å avsløre omsetningsleddene nedover i spritorganisasjonen. Dette fordi politiet frykter nye dødsfall.

Bakgrunnen er at det er trygdeutbetaling den 20. hver måned. Dagen går under navnet «sangen og musikkens dag» på puber og brune kafeer i Oslo. Dette er spritgaukenes store salgsdag, og det er bare tre dager siden.

20000 liter i Norge

Dagbladet skrev i går at 46-åringen overfor politiet hevder at han tok på seg det katastrofale smugleroppdraget etter at han i august ble oppsøkt av to eksjugoslaver, som han oppfattet som torpedoer. De kom angivelig på vegne av landsmannen 46-åringen skyldte penger til. Ifølge 46-åringen skulle pokergjelda være oppgjort om han reiste til Karlstad i Sverige for å hente 10000 liter sprit. Ifølge politiet har etterforskningen de siste dagene avdekket at det kan ha kommet hele 20000 liter metanolsprit inn i landet fra Øst-Europa via Sverige.

46-åringen hevder at han ikke kjenner identiteten til de to eksjugoslavene som han ble oppsøkt av i august.

I politiavhør

I Oslo ble det natt til i går slått full alarm, etter at hele ti personer som fryktet at de var metanolforgiftet, oppsøkte eller ble innlagt på sykehus. Et samboerpar er alvorlig forgiftet. Tilstanden skal være meget alvorlig for kvinnen.

Vaktleder Laila Bach i Oslo-politiet sier til Dagbladet at det foreløpig ikke er mulig å avhøre kvinnen på Ullevål sykehus, mens en etterforsker seint i går kveld var på Aker sykehus for å forsøke å avhøre mannen.

Vaktlederen er svært overrasket over at folk fortsatt kan våge å drikke smuglersprit, etter det som har skjedd de siste to ukene.

I går kveld ble ytterligere en mann innlagt på intensivavdelingen ved Sykehuset Østfold Moss med mistanke om metanolforgiftning, melder NRK.

GIFT: En toller lukter på en av dunkene med sprit som er beslaglagt på Svinesund tollsted. Rundt 20 personer er til nå blitt syke av å ha drukket metanol de siste dagene.