Dødsspriten selges i Oslo

Dødsspriten som kan ha tatt livet av fire mennesker i Larvik, selges også i Oslo. En taxisjåfør kjøpte en flaske av den livsfarlige spriten på en bensinstasjon i Oslo i påsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker er døde etter å ha drukket illegal sprit i Larvik. Hittil har ingenting tydet på at spriten ble omsatt utenfor Larviksområdet. Men Dagbladet.no kan avsløre at spriten også selges i Oslo. En flaske av den dødelige spriten ble kjøpt på en bensinstasjon i Oslo i påsken.

Drosjesjåføren kontaktet Dagbladet.no etter at han leste om dødsspriten i dagens Dagbladet. Han overleverte flasken til oss. Fra vår redaksjon går den rett til politiet. Mannen som kjøpte flasken, er taxisjåfør i Oslo. Han var innom bensinstasjonen tidlig på kvelden for å reparere dekkene da en annen kunde i butikken tok kontakt med ham.

- Han lurte på om jeg ville kjøpe denne flaska, som en kamerat av ham hadde kjøpt på flyet. Han skulle ikke ha den selv. Jeg drikker ikke konjakk og kjøper det vanligvis ikke, men jeg tenkte at jeg kunne gi bort flaska i gave, sier taxisjåføren til Dagbladet.no.

Han syntes ikke at henvendelsen var merkelig.

- Jeg har sett ham mange ganger, han er ofte på den stasjonen, sier han. Han tenkte ikke på at det kunne være noe galt med innholdet i flasken.

Spriten kommer i vanlige polflasker, og de gule etikkene ser ekte ut. Men konjakken «Comte Joseph» finnes ikke i pollistene. Det gjør heller ikke whiskyen «The Claymore» med to bajonetter i kryss på etikketten. Strekkkodene på flaskene er falske. Politiet i Larvik har fått tak i 15 flasker med den falske konkjakken og et par flasker med såkalt whisky.

- Jeg tenkte at jeg kunne gi flasken til faren min, forteller han.

Den siste måneden har han ikke sett faren, og flasken har derfor blitt stående urørt.

PASS OPP: Har du denne flaska stående hjemme bør du slå ut innholdet umiddelbart. Fire mennesker kan ha mistet livet på grunn av innholdet i de falske cognac-flaskene. Foto: KRISTIN GRØNTOFT
PASS OPP: Har du denne flaska stående hjemme bør du slå ut innholdet umiddelbart. Fire mennesker kan ha mistet livet på grunn av innholdet i de falske cognac-flaskene. Foto: KRISTIN GRØNTOFT Vis mer

Mannen syntes det var svært ubehagelig da han så flasken på tv i går kveld.

- Først tenkte jeg at det var noe kjent med flasken. Så kikket jeg på flasken på stuebordet, og på den var den samme etiketten. Det var et sjokk, sier han.

- En kveld hadde jeg faktisk tenkt å smake på den. Det kunne ha vært døden, det.

Politiinspektør Tove Nissen-Sollie ved Larvik Politidistrikt var ikke klar over at spriten var solgt i Oslo før Dagbladet.no tok kontakt.

- I første omgang må vi kontakte taxisjåføren. Vi må finne ut om dette dreier seg om en enkelt flaske, sier Nissen-Sollie

Politiet i Larvik har varetektsfengslet en person i forbindelse med saken. Mannen nekter all kjennskap til spritsalget, men er kjent av larvikspolitiet i forbindelse med brudd på alkoholloven tidligere. Den uekte spriten er til analyse hos Kripos. Analysen kan ta flere uker.