Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dødsstraff for misbruk og drap av barn

- I tilfeller der en overgriper misbruker småbarn og dreper dem ville det vært rettferdig med dødsstraff, sier FrPs Jan Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han understreker at dette er hans personlig mening og ikke Fremskrittspartiets standpunkt i saken.

- Det er tilfeller der dødstraff er rettferdig, og ville blitt følt av de etterlatte som en rettferdig straff. Hvis en strafferettslig tilregnelig person misbruker og dreper småbarn er jeg ikke i tvil om at det ville blitt sett som rettferdig å ta i bruk dødsstraff, sier Simonsen til Dagbladet.no.

Motargumenter

Han ser samtidig problemer med denne formen for avstraffelse. Den europeiske menneskerettsdomstolen ser dødsstraff som et brudd på menneskerettighetene. Land som innfører dødsstraff vil bli eksludert fra Europarådet.

- Og i tillegg er risikoen for justismord. Derfor ser jeg klart at det finnes argumenter mot dødsstraff, sier Simonsen.

NOEN GANGER: Frp's Jan Simonsen er for dødsstraff i enkelte tilfeller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling