Coronavirus i Storbritannia:

Dødssyk åttebarnsfar: - Vi er livredde

- Vi er helt knust, sier datteren om åttebarnsfaren.

SYK: James Grayson ligger i koma og respirator for øyeblikket. Situasjonen hans er kristisk. Foto: GoFundMe
SYK: James Grayson ligger i koma og respirator for øyeblikket. Situasjonen hans er kristisk. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Han har hatt slag, og én av lungene hans kollapset etter at han ble innlagt. Åttebarnsfar James Grayson (41) ligger i koma etter at han ble kritisk syk etter at han fikk påvist corona i oktober.

Datteren hans, Ebonnie Grayson (21), sier til Sky News at familien er livredde og helt knust, etter at nye skanninger viste at prøveresultatene av lungene hans stadig forverres.

Faren hennes har hatt flere alvorlige komplikasjoner siden han fikk viruset. Han har hatt slag, og én av lungene hans kollapset etter at han ble innlagt.

- Selv med legenes beste innsats, blir det fortsatt ikke noe bedre, sier hun til Sky News.

- Den beste pappaen

- Vi er alle helt knust. Faren min er overhodet i familien vår. Han er en sterk mann. Han er den beste pappaen. Han er så støttende. Han tar vare på oss alle. Dette er det verste som kunne skje oss.

LUNGENE FORVERRES: James Grayson har ligget i koma i over en måned. Familien har fått beskjed om at han ikke ser ut til å bli bedre, da lungene fortsatt forverres. Foto: GoFundMe
LUNGENE FORVERRES: James Grayson har ligget i koma i over en måned. Familien har fått beskjed om at han ikke ser ut til å bli bedre, da lungene fortsatt forverres. Foto: GoFundMe Vis mer

Datteren Ebonnie har starta en GoFundMe-side, hvor de samler inn penger for sykehusutgiftene til faren, som fortsatt ligger i koma.

I live på grunn av maskiner

- Han er bokstavelig talt bare i live nå på grunn av maskinene han er på. Hvis han ikke var på dem, ville han vært død.

Grayson, fra Frimley i Surrey i Storbritannia, trodde han led av influensa da han plutselig kollapset hjemme 19. oktober, melder Sky News.

Faren til åtte og bestefaren til fem, jobber som snekker og vindusmontør. Han ble kjørt til sykehus i oktober med ambulanse, hvor det ble bekreftet at han hadde fått påvist coronaviruset.

Graysons yngste barn, sønnen på ni år, fikk også påvist coronaviruset kort tid etter faren. Han ble syk av viruset, men kom seg tilbake i form i løpet av noen uker.

NY VIRUSVARIANT: Lurer du på hva omikron-viruset er, og hvordan det kan påvirke oss i Norge? Dette vi om den nye varianten. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Storyblocks / Anton Lier Vis mer

- Fanget i egen kropp

Graysons familie har for øyeblikket lov til å besøke ham på intensivavdelingen ved Guy's og St. Thomas' Hospital i London, men de må bruke full smitteverndrakt når de er på besøk, ifølge datteren hans.

- Legene har sagt til oss at vi må forberede oss nå, for han blir ikke bedre. Lungene hans blir fortsatt verre, sier Ebonnie.

Ebonnie kaller situasjonen traumatisk.

- Alt vi kan gjøre er å holde ham i hånda og snakke med han. Hjerterytmen hans går opp når vi er der og snakker med han. Jeg tror han merker at vi er der. Om det stemmer må han være livredd, fanget i sin egen kropp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer