Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødssyk ektemann nektes innreise

Fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi kjemper for å få et siste besøk av sin dødssyke britiske ektemann Michael Aris. Men juntaen i Burma har foreløpig avvist hans visumsøknad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans ambassadør i Rangoon, som leder den diplomatiske kampanjen, har besøkt fredsprisvinneren i hennes hjem for å drøfte spørsmålet.

Vil se sin kone

Aung San Suu Kyi er gift med en britiske professoren Michael Aris. Han lider av prostatakreft som har spredt seg til lunger og skjelett. Han er innlagt på sykehus i Storbritannia. Aris har ikke fått innreisetillatelse til Burma siden julen 1995. Parets to sønner bor også i Storbritannia.

Nå forsøker han igjen å få visum, selv om tilstanden hans ikke er så god at han kan reise, forteller venner. Aris er desperat etter å få komme til Rangoon og se sin kone for siste gang.

- Men han må reise sammen med en sykepleier, og det er ikke en gang sikkert han vil overleve turen, sier vennene til avisen the Guardian.

Redd for ikke å komme inn

Juntaen i Burma mener at det er bedre om Aung San Suu Kyi reiser til Storbritannia for å treffe sin mann. - De sier det er den syke som skal besøkes, sier vennene. Det er tvilsomt om Suu Kyi vil reise fra Burma, fordi hun er redd for ikke å få komme tilbake til hjemlandet.

- Det ser ikke ut som myndighetene i Burma vil innvilge visum, selv om dette er en gylden anledning for juntaen til å vise menneskelighet, blir det sagt.

Samlepunkt

Aung San Suu Kyi leder det opposisjonelle Nasjonale forbundet for demokrati, som vant valget i Burma i 1990. Juntaen har aldri anerkjent resultatet, og vil gjerne bli kvitt fredsprisvinneren fra 1991, Suu Kyi, som et samlingspunkt for opposisjonen på burmesisk jord.

(NTB-DPA-AFP)

VENTER:Aung San Suu Kyi vil nødig reise fra Burma, fordi hun er redd for ikke å få komme tilbake til hjemlandet. Men myndighetene lar heller ikke den britiske ektemannen få slippe inn i landet.