Dødssyke Janne (45) kan leve et halvt år for 765 000

Men staten vil ikke betale ny medisin. - Også rike land må prioritere, sier helsesjef.

SØSTRE KJEMPER:  Dødssyke Janne Cirotzki i Lærdal får støtte av søsteren Lise Cirotzki Einemo. Foto: Hanne Stedje, Sogn Avis.
SØSTRE KJEMPER: Dødssyke Janne Cirotzki i Lærdal får støtte av søsteren Lise Cirotzki Einemo. Foto: Hanne Stedje, Sogn Avis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny medisin kan gi de tre barna og mannen et halvt år lenger sammen med dødssyke Janne Cirotzki (45) i Lærdal i Sogn og Fjordane.

Men helsevesenet sier nei til å betale regningen på om lag 765 000 kroner ekstra i forhold til den eksistrende behandlingen til om lag 235 000 kroner. Det opprører familie, venner og lokalbefolkning, som vil sette i gang innsamling for at tobarnsmoren iallefall skal få prøvd ut den første dosen til 64 000 kroner.

- Det har aldri vært i våre tanker å starte noen form for innsamling. Men responsen har vært så stor etter at Jannes historie ble kjent at det ikke var så mye annet å gjøre, sier søster Lise Cirotzki Einemo (46) til Sogn Avis.

Janne Cirotzki har den uhelbredelige kreftsykdommen metastatisk brystkreft. Om lag hundre kvinner i Norge blir rammet av denne krefttypen hvert år.

Det betyr at offentlig betaling av den EU-godkjente medisinen Kadcyla vil ta over 75 millioner kroner årlig av det norske helsebudsjettet.

Det har først Statens legemiddelverk og i siste instans Beslutningsforum for nye metoder sagt nei til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer