Millioner rammet av dødssyklon:

Dødssyklonen ryddet en by større enn Oslo av kartet

Millioner er rammet av «en av de verste vær-relaterte katastrofene på den sørlige halvkule». Og uværet vil fortsette i flere dager.

DØDSSYKLONEN HERJER: FN spekulerer i om dette er den verste naturkatastrofen som har rammet den sørlige halvkule noensinne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Millioner er rammet, og flere hundre tusen mennesker har akutt behov for nødhjelp etter at monstersyklonen Idai rammet Sørøst-Afrika.

Med syklonen fulgte enorme nedbørsmengder, oversvømmelser, flom og dødsfall. FN anslår at mer enn 2,6 millioner mennesker er rammet av katastrofen, som de mener kan ende opp med å bli rangert som en av de verste vær-relaterte katastrofene på den sørlige halvkule. Noensinne, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Fem dager har gått siden syklonen Idai rammet Mosambik, Zimbabwe og Malawi spesielt hardt. Fortsatt sliter redningsarbeidere med å nå fram til katastrofeofrene.

Nær ufattelig enorme områder ligger under vann. Kritisk infrastruktur har brutt sammen. Veier og flyplasser er ødelagte, Internett og telefonnettet er slått ut og dødstallene fortsetter å stige i de østafrikanske landene etter Idais herjinger forrige uke.

- Akkurat nå er det kaotisk. Telefonnettet er nede og vi vet ennå ikke omfanget av situasjonen. Vi trenger informasjon, sier William Antonio Mulhuwo, programansvarlig i bistandsorganisasjonen Diakonia, til nyhetsbyrået TT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer