Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Kolossal tragedie» på Krim

Dødstallene fra skole på Krim har steget til 19. Minst 50 er skadd

Studenten som sto bak drapene skjøt deretter seg selv.

- KOLOSSAL TRAGEDIE: - Dette er en kolossal tragedie, sier Sergej Aksjonov, regjeringssjefen på den russisk-annekterte Krim-halvøya, til TV-kanalen Rossija 24. Det skal ha vært en student som utførte angrepet på en yrkesskole. Deretter skal han ha skutt seg selv.Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en kolossal tragedie, sa Sergej Aksjonov regjeringssjefen på den russisk-annekterte Krim-halvøya, til TV-kanalen Rossija 24 i ettermiddag.

Tragedien rammet en yrkesskole i byen Kerch på Krim.

Ifølge nyhetsbyrået AFP la Aksjonov til at det var en student som utførte angrepet. Deretter skal han ha skutt seg selv.

Utpå kvelden oppdaterte nyhetsbyrået Associated Press dødstallene til 19, pluss drapsmannen selv. I tillegg skal minst 50 være skadd.

Politiet har oppgitt den 18-årige studenten Vladislav Rosljakov som den ansvarlige for angrepet.

DØDELIG ANGREP: Redningsfolk hjelper skadde personer etter et dødelig angrep på en skole i havnebyen Kerch på Krim. Foto: Ekaterina Kejzo/Courtesy of Kerch./Handout via REUTERS/NTB Scanpix
DØDELIG ANGREP: Redningsfolk hjelper skadde personer etter et dødelig angrep på en skole i havnebyen Kerch på Krim. Foto: Ekaterina Kejzo/Courtesy of Kerch./Handout via REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

Overfor Rossija 24 har Sergej Aksjonov ifølge AP oppdatert tallet på skadde til 53, hvorav 12 er i en alvorlig tilstand.

Ifølge NTB har rektor ved skolen, Olga Grebennikova, og flere øyenvitner fortalt om hvordan angriperen tok seg inn i skolebygningen, hvor han utløste en bombe i kafeteriaen og åpnet ild mot tilfeldige.

Til lokale medier sier Grebennikova at det ligger barn over alt på skolen.

- Døde av skuddskader

AFP meldte tidligere i ettermiddag at etterforskere har opplyst at et sprenglegeme gikk av i kantina på skolen, og at den var «full av metallobjekter».

Nå melder BBC at alle dødsfallene ifølge funksjonærer skyldes skuddskader.

De første meldingene onsdag ettermiddag gikk ut på at mange er drept og skadet i en eksplosjon på en yrkesskole. Det synes nå klart at både et eksplosiv og skytevåpen har vært brukt.

Tidligere oppgitte tall på skadde har vært på over 50.

Russlands nasjonale antiterror-komité opplyste etter kort tid at eksplosjonen ble forårsaket av en «uidentifisert sprengladning».

Russland annekterte Krim-halvøya i 2014 etter at flertallet av innbyggerne der i en omstridt folkeavstemning hadde stemt for løsrivelse fra Ukraina. Vesten anerkjenner ikke annekteringen og har innfør sanksjoner mot Russland.

Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!