Dødstallene har nådd 335 i Brasil

Letemannskap håper på å finne overlevende i kaoset.

FRYKTER NYE DØDSTALL: Leteaksjonene er ikke avsluttet i Teresopolis i Brasil, der mer en 50 mennesker forsatt er samlet. Foto: PA/ROBERTO FERREIRA
FRYKTER NYE DØDSTALL: Leteaksjonene er ikke avsluttet i Teresopolis i Brasil, der mer en 50 mennesker forsatt er samlet. Foto: PA/ROBERTO FERREIRAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall personer drept av flom og jordskred i sør-øst Brasil har nådd 335, sier lokale tjenestemenn.

Redningsmenn håper på å finne flere overlevende med helikoptre i regionen nord i Rio de Janeiro.

Hundrevis av lik Brasils sivile forsvarsdepartementet har ennå ikke bekreftet de nye dødstallene, men tjenestemenn tror det kan være snakk om hundrevis av lik som ennå ikke er funnet i Teresopolis alene, melder BBC.

Mer enn 300 mennesker har dødd, og det kraftige regnet fortsetter å forårsake oversvømmelser og jordskred i sør-østlige Brasil. Landet har opplevd omfattende oversvømmelser i år og tusenvis av mennesker er hjemløse, melder BBC.

Fremdeles er over 50 mennesker savnet og det fryktest at dødstallene vil stige ytterligere.

Begravet av jordmasser I Teresopolis, nord for Rio Janeiro, har 1000 mennesker blitt hjemløse da åssider og elvebredder har gitt etter for store nedbørsmengdner. Folk er blitt begravet av jordmassene, og  mer en 800 redningsarbeidere gjennomfører nå leteaksjoner i området.

- Det er en stor, stor katastrofe, uttalte Teresopolis sin ordfører Jorge Mario Sedlacek til TV-kanalen Globo.

Dødstallene kan stige Han forteller at redningsarbeidere er på vei til de hardest rammede områdene.

Sjefen for sivilforsvaret, Flavio Castro, advarer om at dødstallet kan stige kraftig etter hvert som redningsmannskapene når fram til de isolerte områdene.

På fire timer onsdag morgen kom det like mye nedbør som det ellers pleier å gjøre på en måned i området, ifølge Sedlacek.

Står under vann Minst 20 mennesker er omkommet i Petrópolis og 107 i Nova Friburgo, også i Serrana-regionen, som står under vann og gjørme, mens 13 er bekreftet omkommet i São Paulo denne uken.

Veier har rast sammen, og hundrevis av innbyggere er isolert fra omverdenen i Serrana-regionen. Transporten er lammet i området, og strømmen er gått i mange av byene.

Ikke uvanlig Det er ikke uvanlig at kraftig nedbør fører til jord- og søleskred i Brasil i januar og februar. I løpet av en to måneder lang periode i fjor mistet 196 mennesker livet.

Verst rammet er gjerne slumområder og andre fattige nabolag som ofte er bygd ulovlig oppover bratte skrenter.

TUSEN UTEN HJEM: Flere tusen mennesker står hjemløse etter jordskred og oversvømmelser i sør-østlige Brasil.  TOPSHOTS / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
TUSEN UTEN HJEM: Flere tusen mennesker står hjemløse etter jordskred og oversvømmelser i sør-østlige Brasil. TOPSHOTS / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA Vis mer