Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødstallene øker

531 døde og 275 savnet etter tsunamien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dødstallene etter tsunamien som skyllet inn over Indonesia mandag, fortsetter å øke.

De nyeste tallene fra myndighetenes nødhjelpssentral viser at minst 531 personer er omkommet. 275 er savnet, og over 700 personer er skadet, melder nyhetsbyrået AP.

Seks utlendiger - en svenske, en nederlender, en belgier, en japaner og to saudiarabere - er blant personene som er bekreftet døde. Den to meter høye bølgen ble utløst av et jordskjelv med styrke 7,7 på richters skala i havet utenfor Java.

Onsdag morgen ble det klart at myndighetene i Indonesia visste om jordskjelvet 20 minutter før tsunamien rammet strendene. Noe tsunamivarsel ble imidlertid aldri sendt ut.

- Hva ville skjedd om det hadde vært falsk alarm, sier vitenskap- og teknologiminister Kusmayanto Kadiman til the Guardian.

Andre juledag 2004 døde 170.000 personer i sørøst-Asia i den verste tsunamikatastrofen gjennom tidene.

HENTER UT DØDE: Redningsarbeidere henter ut en av de til nå 531 bekreftede omkomne etter tsunamien som rammet Java i Indonesia mandag. Foto: AP
HENTER UT DØDE: Redningsarbeidere henter ut en av de til nå 531 bekreftede omkomne etter tsunamien som rammet Java i Indonesia mandag. Foto: AP Vis mer