KAOS:  Denne videoen ble tatt like etter selvmordsangrepet mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu. Video: AP Vis mer

Bombeangrep i Somalia

Dødstallene oversteget 300 etter selvmordsangrep mot hotell i Somalia

Dødstallet etter lørdagens bombeangrep i Somalia har nå oversteget 300, opplyser helsemyndighetene i Mogadishu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare de siste timene har flere personer dødd som følge av skadene de pådro seg i lørdagens angrep, opplyser Abdulkadir Adam, som er daglig leder for ambulansetjenesten Aamin.

I tillegg til de over 300 ofrene er rundt 300 personer såret, og dødstallet er ventet å stige ytterligere.

Over 70 kritisk sårede ble mandag fløyet til Tyrkia for behandling på sykehus. Kenya og Etiopia har tilbudt seg å sende medisinsk hjelp til Somalia.

OMFATTENDE: Lørdagens bombeangrep var verdens mest omfattende på flere år. Foto: NTB Scanpix
OMFATTENDE: Lørdagens bombeangrep var verdens mest omfattende på flere år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Mogadishu er de lokale sykehusene overfylt, og de ansatte forsøker å gjøre så godt de kan med å bistå hardt sårede ofre, mange av dem med så store brannskader at de er ugjenkjennelige.

Ingen har så langt påtatt seg skylden for det som trolig er det dødeligste angrepet i Somalias historie, men regjeringen mener den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab trolig står bak.

Lørdagens bombeangrep var verdens mest omfattende på flere år.

Angrepet lørdag blir sterkt fordømt av en rekke land, blant dem USA, Storbritannia og Frankrike. FNs generalsekretær António Guterres sier angrepet har gjort ham kvalm. Han oppfordrer verdenssamfunnet til å stå sammen i kampen mot terrorisme.

STIGENDE DØDSTALL: Dødstallet er ventet å stige ytterligere etter et bombeangrep i Somalia lørdag. Så langt er minst 300 personer omkommet. Foto: NTB Scanpix
STIGENDE DØDSTALL: Dødstallet er ventet å stige ytterligere etter et bombeangrep i Somalia lørdag. Så langt er minst 300 personer omkommet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(NTB)