Dødstallene på veiene øker igjen

Etter at statistikken over trafikkdrepte endelig viste en nedgang i fjor, går den opp igjen i år. Samtidig er hastigheten redusert på mange veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tall fra Trygg Trafikk, som Nationen presenterer i dag, så har 287 mennesker blitt drept i trafikken så langt i år. Det er 12 flere enn fjoråret. Tallene er ikke endelige og de vil trolig øke litt når Statistisk sentralbyrå presenterer sine tall i begynnelsen av 2003.

Lavere fart - flere drept

Økningen i antall trafikkdrepte kommer til tross for at en lang rekke veistrekninger har fått lavere fartsgrenser i løpet av året. Det betyr likevel ikke at satsningen på lavere hastighetsgrenser på enkelte veistrekninger er feilslått politikk.

- Jeg har sett at enkelte i Østfold er kommet frem til at nedsatt fart ikke virker etter ett år med de nye fartsgrensene. Det er forskningsmessig «på trynet» å trekke en slik konklusjon basert på et så tynt grunnlag, sier avdelingsingeniør Svein Ivar Lykke ved Sør-Trøndelag Vegkontor til Nationen.

Han mener man må se på statistikk over minst fire år for å kunne si noe sikkert om hvordan trafikksikkerhetstiltak virker.

(Dagbladet.no)

FLERE DREPT:</B> I Østfold har tallet på antall drepte i trafikken økt i år, til tross for at hastigheten på enkelte veistrekninger har gått ned.