37 DREPT: Kriminalteknikere undersøker stedet like ved Kizilay-plassen, der en selvmordsbomber kjørte inn med bil og sprengte seg selv i lufta. Tyrkiske myndigheter varsler at de snart er ferdig med etterforskningen. Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN / NTB scanpix
37 DREPT: Kriminalteknikere undersøker stedet like ved Kizilay-plassen, der en selvmordsbomber kjørte inn med bil og sprengte seg selv i lufta. Tyrkiske myndigheter varsler at de snart er ferdig med etterforskningen. Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN / NTB scanpixVis mer

Dødstallene stiger etter bilbomben. Tyrkia mener kvinnelig PKK-medlem står bak

Minst 37 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødstallet har steget til 37 etter bombeangrepet i Tyrkias hovedstad Ankara i går.

Ytterligere tre mennesker er dermed bekreftet drept av bomben som rammet i nærheten av en av byens største bussholdeplasser, opplyser innenriksminister Mehmet Muezzinoglu mandag formiddag.

Over 100 mennesker ble såret, og tilstanden for 19 av ofrene ble søndag kveld betegnet som kritisk.

- Navngir snart terrorgruppe Samtidig varsler statsminister Ahmet Davotoglu at etterforskningen av angrepet straks er ferdig.

Ingen gruppe tok umiddelbart på seg ansvaret for søndagens blodbad, men flere ikke navngitte tjenestemenn pekte raskt på det kurdiske arbeiderpartiet PKK, skriver NTB.

I formiddag hevder tyrkiske tjenestemenn å ha bevis for at en av gjerningspersonene bak bombeangrepet i Ankara, var et kvinnelig medlem av PKK. Det melder nyhetsbyrået Reuters mandag formiddag.

Kildene i den tyrkiske sikkerhetstjenesten sier til nyhetsbyrået Reuters mandag formiddag at kvinnen sluttet seg til PKK-geriljaen i 2013. Hun ble født i 1992 og kom fra byen Kars øst i Tyrkia, hevdes det videre, ifølge NTB.

Den terrorstemplede geriljaen har i en årrekke ført et væpnet opprør mot den tyrkiske staten.

- Vi har konkret informasjon om terrorgruppen bak angrepet, sier statsministeren i en uttalelse natt til mandag. Davutoglu sier etterforskerne har solide ledetråder.

Innenriksminister Efkan Ala fastslo søndag at etterforskningen kan avsluttes allerede neste dag, og at de ansvarlige da skal navngis. skriver NTB.

Knutepunkt Eksplosjonen i går kveld skjedde like ved den travle Kizilay-plassen, ved Güven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden.

Det travle shoppingområdet er også et knutepunkt for kollektivtransport. Mange bussruter har stoppesteder rundt parken og en stor metrostasjon ligger i området.

Også skudd ble hørt etter eksplosjonen, samtidig som ambulanser rykket ut til stedet. Røyk kunne ses over parken. Tyrkiske myndigheter stengte i går kveld Twitter og Facebook, og mente deling av bilder av angrepet kunne sees på som å spre terrorpropaganda.

Eksplosjonen kommer mindre enn en måned etter at et bilbombe ble utløst i Ankara sentrum og drepte 29 personer. Kurdiske militante grupper tok på seg skylden for dette angrepet. Tyrkiske myndigheter har anklaget den kurdiske YPG-militsen i Syria for å ha utført angrepet i samarbeid med den kurdiske PKK-geriljaen i Tyrkia. 14 personer ble siktet etter selvmordsangrepet.