Dødstallene stiger etter bombeangrep i India

76 døde. 300 sårede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 76 mennesker er drept og 300 såret etter flere bombeangrep i den indiske delstaten Assam i går. Dødstallene stiger stadig, opplyser Associated Press.

- Ytterligere ti sårede har dødd i løpet av natten, opplyser helseministeren i delstatsregjeringen, Himanta Biswa Sarma.


Koordinert

Ved 11.30-tiden lokal tid eksploderte i alt tolv bomber samtidig rundt om i delstaten Assam. Bombeangrepene var alle rettet mot en rekke byer og markeder.

Både hovedstaden Guwahati i delstaten og tre andre byer ble angrepet, opplyser politiet.


I følge AP var bombeangrepene koordinert. Bombene var plantet i biler og drosjemopeder.

Den største eksplosjonen skjedde like ved det offisielle regjeringsbygget i Assam. I etterkant av eksplosjonen skal døde og sårede ha ligget strødd rundt i gatene, skriver AP.

De sårede ble fraktet til sykehus, mens det lokale politiet dekket til de omkommende i gatene med hvite tepper, skriver nyhetsbyrået.

Separatister


Myndighetene tror den store separatistgruppa United Liberation Front of Asom står bak angrepene.

Dette er imidlertid ikke bekreftet. Talsmann for gruppa, Anjan Borehaur, gikk i går ut og hevdet at gruppa ikke har noe med angrepene å gjøre.

Den nordøstlige delen av India er preget av store konflikter og mye uenighet. I løpet av de siste ti årene har mer enn 10 000 mennesker dødd som følge av voldshandlinger.

Regionen er tilholdsstedet til flere forskjellige separatistgrupper.

 

Dødstallene stiger etter bombeangrep i India
SERIEBOMBER:  En politimann undersøker et av eksplosjonsstedene i byen Gauhati notdøst i India i morges. Minst 76 mennesker er døde og over 300 skadet etter minst 12 eksplosjoner. Foto: ANUPAN NATH, AP/SCANPIX.
SERIEBOMBER: En politimann undersøker et av eksplosjonsstedene i byen Gauhati notdøst i India i morges. Minst 76 mennesker er døde og over 300 skadet etter minst 12 eksplosjoner. Foto: ANUPAN NATH, AP/SCANPIX. Vis mer