Egyptisk histories dødeligste terrorangrep:

Dødstallene stiger etter moske-angrep i Egypt: Minst 235 drept

En bombe gikk av, og deretter åpnet væpnede opprørere ild mot forsamlingen. Så kjørte de fra stedet mens de skjøt mot folk og ambulanser.

ANGREP: Folk sitter ved døde kropper etter angrep i Egypt. Hundrevis er døde og skadd etter en bombe gikk av. Foto: NTB Scanpix
ANGREP: Folk sitter ved døde kropper etter angrep i Egypt. Hundrevis er døde og skadd etter en bombe gikk av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Minst 235 personer er drept og minst 130 såret i et angrep mot en moské i Nord-Sinai-provinsen i Egypt, melder nyhetsbyrået AP, som har opplysningene fra det statlige byrået MENA.

Angrepet fant sted under fredagsbønnen i en moské i al-Rawda om lag 40 kilometer fra provinshovedstaden El-Arish, og er det dødeligste i Egypt.

Forsvant fra stedet

En bombe gikk av, og deretter åpnet væpnede opprørere ild mot forsamlingen før de forsvant fra stedet, skriver den private egyptiske avisen Al-Masry Al-Youm.

Ifølge tre politifolk på stedet forsvant angriperne i fire kjøretøy. De skal så ha skutt mot folk mens de forsvant fra stedet.

- De skjøt mot ambulanser også, sier en lokal avis til Reuters.

President Abdul Fattah al-Sisi skal nå møte sikkerhetsoffiserer for å diskutere hendelsen. Styresmaktene erklærer tre dager med landesorg etter det dødelige angrepet, skriver Reuters.

Ukjent hvem

Angrepet kommer noen uker etter et dødelig militært bakholdsangrep av egyptiske soldater i Sinai.

Foreløpig er det ukjent hvem som sto bak angrepet, men opprørere som sverger troskap til IS har tidligere stått bak en rekke angrep med til sammen flere hundre drepte politifolk og soldater etter militærkuppet i 2013.

Øyenvitner forteller at ambulanser kjører flere døde og sårede til sykehus i nærheten.

Flere års kamp mot terrorisme

Egypt har i en årrekke forsøkt å bekjempe terrorisme i Nord-Sinai, og etter er selvmordsangrep i 2014 der 31 soldater ble drept, erklærte al-Sisi unntakstilstand i provinsen. Han beskrev den som et rede for terrorister. Det skriver Al Jazeera.

Den gangen skrev lokale medier at Arish-Rafah-veien lengst øst i landet skulle stenges.

Arish-Rafah fungerer som en hovedvei til omverden for palestinere som er bosatt på Gazastripen, og angrepet mot provinsen kom dagen før veien skulle åpnes for en tre dagers periode.

Saken oppdateres

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer