Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødstallene stiger i Egypt

Foreløpige rapporter om 74 døde. Barn skal være blant de døde.

DØDE MENS DE PROTESTERTE: Det ble utkjempet gatekamper mellom politi og demonstranter i Kairo i går, og mange har mistet livet. FOTO: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
DØDE MENS DE PROTESTERTE: Det ble utkjempet gatekamper mellom politi og demonstranter i Kairo i går, og mange har mistet livet. FOTO: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået Reuters meldte i formiddag at tretti døde kropper har blitt tatt til sykehuset El Damardash i et sentralt område av Kairo. Blant de døde var det ifølge en kilde på sykehuset to barn.

- Skjebnebestemt Dødstallene fra protestene er nå oppe i minst 74, rapporterer Reuters.
Langt flere kan ha blitt drept.
Al Jazeeras korrespondent har for eksempel rapportert å ha sett mer enn 20 døde kropper i en annen stor egyptisk by, Alexandria.

Demonstrasjonene fortsetter i dag, etter at det er klart at president Hosni Mubarak klamrer seg til makten.

I et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra seg selv, har han sparket regjeringen men sier samtidig at han har en skjebnebestemt rolle som Egypts leder.

Hærens rolle Lørdag morgen, etter at portforbudet var over, rapporterte Dagbladet fra Kairo om at folk igjen strømmet ut i gatene.
Noen av dem klatret opp på militærtanks i sentrum av Kairo.

Det er fortsatt stor spenning knyttet til hvordan hæren vil opptre, etter at opprørspoliti igår gikk inn i regulære gatekamper med de demonstrerende som krever Egypts diktator Hosni Mubarak fjernet.

Da hæren rykket inn i byen igår, ble de av mange demonstranter tatt imot med jubel.

Desperat maktkamp Ifølge nyhetsbyrået DPA melder flere øyevitner idag om at egyptiske militære har inntatt en ikke-aggressiv holdning.

Enkelte av soldatene har latt seg fotografere sammen med demonstrantene, og en av tanksene hadde slagordet «ned med Mubarak» sprayet på sida.

Hvilken side hæren til slutt faller ned på, kan bli avgjørende i den desperate kampen som Mubarak nå kjemper for å bli sittende med makta.

Jaget politifolk Da enkelte politifolk i morges forsøkte å ta seg inn på Tahir Square i hjertet av byen, ble de ifølge nyhetsbyrået DPA jaget av demonstranter. Demonstrantene skal ha sagt til de militære på stedet at de ville fjerne politifolkene med vold, hvis ikke hæren sørget for å holde dem unna.

Sammenlignet med gårsdagens opptøyer, beskrives atmosfæren likevel som spent men foreløpig rolig.

Øyevitner har meldt om tilfeller av plyndring, og de fleste store butikker holder fortsatt stengt. Enkelte mindre forretninger i utkanten av byen har ifølge DPA åpnet lørdag morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media