Dødstallene stiger i Indonesia

Det antas at dusinvis av mennesker fortsatt ligger begravet under jord- og bygningsmasser etter det kraftige jordskjelvet i går.

HARDT SKADD: Denne mannen ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter jordskjelvet. Helsepersonell jobber på spreng for å ta imot alle de skadde. Foto: AFP
HARDT SKADD: Denne mannen ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter jordskjelvet. Helsepersonell jobber på spreng for å ta imot alle de skadde. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Så langt er 46 personer registrert omkommet etter det kraftige jordskjelvet i Jakarta, Indonesia, melder World News.

De fleste som mistet livet omkom da husene derers raste sammen. 18 000 bygninger og hus skal være ødelagt, forteller redningsarbeider Maman Susanto til nyhetsbyrået AFP.

Leter fortsatt - Vi leter fortsatt etter overlevende som kan være begravet under sine hjem eller andre bygninger, sier han til AFP.

Mer enn 300 personer er blitt skadet og dusinvis er fortsatt savnet. Flere mennesker antas å ligge under jordmasser som er spredt over store områder. Ifølge The Jakarta Post, kan det være snakk om over 40 personer.

Nylig skal redningsutstyr ha ankommet til byen Cianjur, hvor det har gått flere jordras etter skjelvet, melder BBC. Tusenvis av bygninger har kollapset i Cianjur, rundt 100 kilometer sør for hovedstaden og millionbyen Jakarta.

Frykter etterskjelvSkjelvet som ble registrert i går formiddag, målte 7,3 på Richters skala og hadde episenter i havet sør for øyen Java.

- Rundt 5000 mennesker sov i telt utendørs i natt av frykt for etterskjelv, forteller lokalpolitiker i Jakarta, Obar Sobarna, til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer