Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødstallene stiger til ti etter ferjebrann

Det melder BBC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen viser at 38 personer fortsatt ikke er gjort rede for etter ferjebrannen utenfor Korfu, opplyste Italias statsminister i ettermiddag ifølge NTB.

Klokka halv ni melder BBC at dødstallene nå er oppjustert til ti.

Brannen begynte i går morges utenfor en gresk øy, og det ble raskt satt i gang en storstilt redningsaksjon.

KOMPLISERT REDNINGSAKSJON: Slik så det ut tidligere i dag, under redningaksjonen for passasjerer ombord i den brannskadde fergen «Norman Atlantic», drivende i Adriaterhavet utenfor Albania. Kraftig vind og røyk gjorde det vanskelig å komme til. Evakueringen fra skipet ble avsluttet i ettermiddag, og det er foreløpig åtte bekreftet døde. Foto: AFP/Marina Militare
KOMPLISERT REDNINGSAKSJON: Slik så det ut tidligere i dag, under redningaksjonen for passasjerer ombord i den brannskadde fergen «Norman Atlantic», drivende i Adriaterhavet utenfor Albania. Kraftig vind og røyk gjorde det vanskelig å komme til. Evakueringen fra skipet ble avsluttet i ettermiddag, og det er foreløpig åtte bekreftet døde. Foto: AFP/Marina Militare Vis mer

Evakueringsaksjonen fra skipet er nå avsluttet, opplyser Italias forsvarsminister Roberta Pinotti ifølge nyhetsbyrået AFP, men aksjonen for å finne overlevende fortsetter.

427 personer, deriblant besetningen, er nå ombord i båter eller på fast land, sa Italias transportminister Maurizio Lupi

På en pressekonferanse tidligere i ettermiddag sa statsminister Matteo Renzi at hele besetningen på 56 da var reddet ut fra den brennende båten, bortsett fra kapteinen.

«Som alle seriøse kapteiner er han den siste til å forlate skipet», sa Renzi, som skrøt av de involverte i redningsoperasjonen.

Nå skal også kapteinen ha forlatt skipet.

Den 186 meter langte ferja vil trolig slepes til Brindisi eller Bari i det sørøstlige Italia, når fire slepebåter som er sendt ut av italienske myndigheter har fått kontroll på den.

Lik Dagbladet på Facebook