Dødstallene stiger

Flere personer fremdeles savnet etter flykrasjet i Phuket i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) SISTE: 87 personer er bekreftet omkommet, ifølge thailandske helsemyndigheter, melder CNN.

Da flight OG269 fra Bangkok til Phuket skulle lande på flyplassen i Phuket gikk det fryktelig galt. Flyet skled av rullebanen, og ble delt i to da det traff et tre.

To svenske passasjerer skal være skadet i ulykken, ifølge Aftonbladet.se.

Phukets viseguvernør Worapot Ratthaseema forteller til nyhetsbyrået AP at minst 66 døde personer er talt opp inne på flyplassen.

- 66 mennesker er bekreftet omkommet, og 42 er sendt til sykehus, uttalte Worapat.

Det ble først meldt om st det var 128 personer om bord i ulykkesflyet, men flere nyhetsbyråer har justert tallet opp til 130.

- Hørte smell

Han opplyser at de gjenværende passasjerene regnes som savnede, og er sannsynligvis fremdeles inne i flyvraket.

DELT I TO: Flyet fra billigselskapet One-Two-Go Airlines brakk i to da det skled av rullebanen på flyplassen i Phuket i Thailand. Opptil 100 av de 128 personene ombord fryktes omkommet. Foto: EPA/Scanpix
DELT I TO: Flyet fra billigselskapet One-Two-Go Airlines brakk i to da det skled av rullebanen på flyplassen i Phuket i Thailand. Opptil 100 av de 128 personene ombord fryktes omkommet. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Rundt halvparten av passasjerene var utlendinger, flesteparten av dem europeere. Blant de omkomne er personer fra blant annet Storbritannia, Australia, Irland og Israel.

Er du i Phuket? Send oss epost eller MMS/SMS til 2400 eller tips oss på 24 00 00 00

En irsk overlevende, identifisert med fornavnet Sean, fikk store brannskader da han rømte fra flammene. Han forteller tv-kanalen TITV fra sykehuset at han skjønte at noe var galt allerede før flyet landet.

- Man kunne forstå at flyet var i trøbbel da det skulle lande. Det lagde en lyd, et slags smell, forteller han ifølge nyhetsbyrået AP

Ulykken skjedde om ettermiddagen lokal tid. Flyet skled av rullebanen og krasjet inn i noen trær og tok full fyr, ifølge Channel 7 TV.

Se video av krasjet hos Sky News.

Ingen nordmenn om bord

Det er nå bekreftet at det ikke var noen nordmenn om bord på flyet som krasjlandet på feriestedet Phuket i Thailand søndag med 128 passasjerer om bord, melder NTB.

. Den norske ambassaden i Thailand har mottatt en passasjerliste fra flyselskapet One-Two-Go, som de har gått igjennom og sjekket mot folkeregisteret.

Dødstallene stiger

– Vi har sjekket ut alle navn som kan høres norske ut, men ingen av de har kommet opp. Vi har også sjekket de andre navnene, og vi har ikke funnet noen som er norske, sier Norges ambassadør Merete Fjeld Brattested i Thailand til NTB.

Ambassaden vil likevel ta et lite forbehold.

– Det er umulig å si om listen er helt korrekt, men så langt vi vet så var det ingen norske, sier hun

- Flyet er helt ødelagt

Det har vært skikkelig uvær i Phuket den siste tiden med stormer og kraftig regn.

Ifølge The Nation brakk flyet i to. De melder at flyet krasjet i en vegg i tillegg til trær.

Chaisak Angsuwan, sjef for luftfartsmyndighetene i Thailand, sier at det regnet da flyet skulle lande og at flyet er brukket i to, ifølge Bangkok Post.

- Sikten var dårlig da kapteinen prøvde å lande, sier han.

Politisjefen i Phuket, generalmajor Deecha Butnamphet, opplyser på lokale TV-stasjoner at de antar at dødstallene er høye.

- Flyet er helt ødelagt, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Saken oppdateres.

INTERAKTIVT KART: Google Maps

SKADDE FRAKTES TIL SYKEHUS: Sykehuset i Phuket tar imot skadde etter flyulykken.
TOTALT ØDELAGT: Redningsarbeidere og brannmannskaper ved flyvraket.