Dødstallet fortsetter å stige: 54 personer er bekreftet døde

Etter det kraftige jordskjelvet i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
OVERLEVDE: 89 personer er så langt bekreftet døde i det kraftige jordskjelvet natt til mandag, norsk tid, i Kina. En mann bærer et barn som til alt hell overlevde naturkatastrofen. Foto: Retures
OVERLEVDE: 89 personer er så langt bekreftet døde i det kraftige jordskjelvet natt til mandag, norsk tid, i Kina. Soldater driver rednings-og rydningsarbeide i det rammede provinsen. Foto: Retures / China Daily / NTB Scanpix
OVERLEVDE: En mann støttes av to andre, etter å ha mistet sønnen sin i jordskjelvet. Skjelvet hadde en styrke på 6,6. Foto: Retures / China Daily / NTB Scanpix

(Dagbladet): Tallet på døde etter det kraftige jordskjelvet som rammet Gansu-provinsen i Kina i natt, fortsetter å stige.

Nå er 54 personer bekreftet omkommet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua rapporterer om 296 skadde etter jordskjelvet. Reuters melder at mange hjem har kollapset.

Skjelvet hadde en styrke på 6,6 og var svært grunt, bare ti kilometer under jordoverflaten. Det hadde sitt episenter 170 kilometer vest for hovedstaden Lanzhou i Gansu-provinsen.

Kort etter ble et skjelv med en styrke på 5,6 registrert i samme område. Mens det kinesiske jordskjelvsenteret opererer med en styrke på 6,6, mens det amerikanske jordskjelvsenteret melder en styrke på 5,9.

Hele det vestlige Kina er svært utsatt for jordskjelv. Tidligere i år mistet 200 mennesker livet da et skjelv med en styrke på 6,6 rammet naboprovinsen til Gansu, Sichuan, fem år etter at nesten 90.000 mennesker omkom i et stort skjelv i samme provins.