Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødstallet har passert 68 000

Verdens helseorganisasjon tror tallet stiger til 100 000 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på dødsofre etter bølgekatastrofen i Asia passerte i natt 68 000.

De katastroferammede landene rundt Indiahavet arbeider på spreng med å gravlegge sine døde.

Medisinske fagfolk har advart om fare for epidemier som kan kreve like mange liv som søndagens kjempebølger utløst av et jordskjelv under havbunnen.

Tallet på norske omkomne er fortsatt 13, men Utenriksdepartementet har varslet en nærmere orientering om situasjonen senere i dag.

Aksjon

Etter bølgekatastrofen har FN satt i verk den største hjelpeaksjon i verdensorganisasjonens historie. Lederen for FNs barnefond UNICEF Carol Bellamy sier opp til en tredel av de omkomne i katastrofen kan være barn.

Ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået Reuters ser Indonesia ut til å være det hardest rammede landet, med over 27 000 døde og opp til 100 000 skadde.

Deretter følger Sri Lanka med mer enn 21 000 døde og India med rundt 12 500.

KISTER: Noen lik legges i kister, andre legges i massegraver. Kisteprodusentene klarer ikke å lage nok kister raskt nok. Foto: REUTERS/SCANPIX
KISTER: Noen lik legges i kister, andre legges i massegraver. Kisteprodusentene klarer ikke å lage nok kister raskt nok. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kjempebølgene som ble utløst av et jordskjelv målt til 9,0 på Richters skala under bunnen av Indiahavet, skapte tragedier så langt borte som langs østkysten av Afrika.

Minst 122 mennesker mistet livet i Somalia og på øygruppen Seychellene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media