Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Dødstallet i Italia over 4000, opp over 600 tilfeller

627 nye virusrelaterte dødsfall er registrert i Italia fredag, det høyeste tallet på ett døgn så langt under viruskrisen.

FREDAG 20 MARS: 627 nye virusrelaterte dødsfall er registrert i Italia fredag, det høyeste tallet på ett døgn så langt under viruskrisen. Vis mer

Det totale tallet på døde er nå oppe i over 4000 personer, melder nyhetsbyrået AFP.

Stigningen skjer til tross for omfattende tiltak for å hindre spredning.

Det totale antallet smittetilfeller som er registrert i landet, er 47 021, men det reelle tallet er sannsynligvis langt høyere. Årsaken er at bare dem med alvorlige symptomer testes.

Italia er landet med flest dødsfall som følge av SARS-CoV-2-viruset i verden. Fire uker etter det første dødsfallet ble registrert i landet, er mer enn 4000 personer døde.

Det er blitt rapportert om mangel på kister og plass i likhus. Som alle andre ofre for sykdommen i Italia, blir prestene begravd uten seremoni for å begrense smitte av viruset.

Har én viktig ting til felles

Som Dagbladet skrev torsdag, har italienske helsemyndigheter gått gjennom en rekke av dødsfallene i landet og utarbeidet en studie som avdekker én viktig fellesfaktor.

Over 99 prosent av dem som har dødd som følge av viruset, har hatt én eller flere underliggende sykdommer før de ble infisert.

Bare tre av dødsfallene italienske myndigheter studerte før 17. mars, var sykdomsfrie før de fikk påvist viruset, ifølge studien.

Studien viser at:

  • Den største andelen av de døde, 48,5 prosent, hadde tre eller flere ulike lidelser før de ble fikk påvist coronaviruset
  • 50,7 prosent av de døde hadde én eller to lidelser før de fikk påvist viruset
  • Bare 0,8 prosent av de døde var helt friske før de ble smittet
FORURENSNING: Karantenereglene som nå er innført i Italia, har resultert i noe som kan være overraskende for mange. Video: KamaeraOne/NTB Vis mer

- Haster fra seng til seng

Provinsen Bergamo har de siste ukene gått under kallenavnet «Italias Wuhan». Mens corona-situasjonen er i ferd med å bedre seg i den kinesiske provinsen, er bildet et helt annen i den italienske.

Leger og sykepleiere haster fra seng til seng i regionen Lombardias hovedsykehus - Italias hardest rammede område. Fredag ble nye og ekstreme tiltak satt i kraft i form av «lockdown» for hele regionen.

Militæret er også blitt satt inn for å håndheve portforbudet.

- De kaller det apokalypsen. De kjemper en krig her inne, og de er i ferd med å tape, skriver Sky News' korrespondent Stuart Ramsay om situasjonen som utspiller seg på Lombardias viktigste sykehus.

Han har selv vært på innsida og vitnet de ansattes desperate kamp i byen, som har samme navn som provinsen.

Les saken her.

Hele Norges coronakart