ANGREP POLITISTASJONER: Den militante islamistiske gruppen Boko Haram har tatt på seg ansvaret for angrepene i den nigerianske byen Kano i går. Foto: REUTERS/Stringer
ANGREP POLITISTASJONER: Den militante islamistiske gruppen Boko Haram har tatt på seg ansvaret for angrepene i den nigerianske byen Kano i går. Foto: REUTERS/StringerVis mer

Dødstallet stiger etter angrep i Nigeria

Kaos i landets nest største by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 24 mennesker ble drept i flere bombeangrep og skyteepisoder som rammet byen Kano i det nordlige Nigeria fredag kveld, ifølge øyenvitner.

Det oppsto kaos i landets nest største by, med over 20 eksplosjoner og en rekke skyteepisoder fredag kveld.

Offentlige bygninger og institusjoner, deriblant politistasjoner og passkontor, var mål for angrepene.

- Jeg går nå på gata i nabolaget mitt, sier Naziru Muhammad, som bor nær politiets hovedkvarter i byen, et av målene for fredagens angrep.

- På veien fra huset mitt til politihovedkvarteret har jeg telt 16 lik som ligger strødd rundt i gata. Seks av dem er politimenn, sier han til nyhetsbyrået AFP.

I tillegg er åtte andre drept i ulike angrep, ifølge AFP. En politikilde vil ennå ikke oppgi et eksakt antall drepte, men sier det kan dreie seg om flere titalls.

Den militante islamistiske gruppen Boko Haram har tatt på seg ansvaret for angrepene.

Gruppen har den siste tiden gjennomført en rekke angrep, mange av dem rettet mot kristne grupper, i det muslimskdominerte nordlige Nigeria.

(NTB)