Dødstallet stiger etter angrep i Peshawar

Minst 27 personer bekreftet drept da bombe gikk av på markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere seks døde personer er funnet i ruinene etter at en kraftig bombe rammet et marked i den pakistanske byen Peshawar. Dermed er i alt 27 personer bekreftet drept.

Det opplyste politiet i byen i formiddag, dagen etter at en bil full av sprengstoff gikk i lufta på det travle markedet. Blant ofrene er en tolv år gammel gutt.

Både butikker og hoteller, samt 50 biler, ble ødelagt i eksplosjonen, som skjedde samtidig som mange var ute for å gjøre innkjøp til en muslimsk høytid.

Også en gassrørledning ble ødelagt, noe som forårsaket en stor brann. Lørdag morgen blusset brannen opp igjen, ifølge øyenvitner. Samtidig gikk fortvilte butikkeiere gjennom ruinene for å se om noe kunne reddes.

Angrepet i Peshawar, som ligger i stammeområdene nordvest i Pakistan, skjedde bare seks timer etter at en annen bilbombe eksploderte i Orakzai, et distrikt som også ligger i de urolige grenseområdene nær Afghanistan.

Over 1.500 mennesker har mistet livet i selvmordsangrep og andre angrep i Pakistan de siste 16 månedene.

Taliban og al-Qaida-tilhengere mistenkes for å stå bak. Mange sivile er blitt rammet etter at flere stammeledere bestemte seg for å samarbeide med regjeringsstyrkene i kampen mot de ytterliggående islamistene.


(NTB)