Dødstallet stiger etter jordskjelv i Italia

Minst 15 personer mistet livet i jordskjelvet som rammet Nord-Italia tirsdag, ifølge sivilforsvaret.

MINST 15 DØDE:  Minst 15 personer har mistet livet i jordskjelvet som rammet Nord-Italia i dag. Her fra en sammenrast bygning i Cavezzo Foto: AP Photo/Gianfilippo Oggioni, Lapresse/Scanpix
MINST 15 DØDE: Minst 15 personer har mistet livet i jordskjelvet som rammet Nord-Italia i dag. Her fra en sammenrast bygning i Cavezzo Foto: AP Photo/Gianfilippo Oggioni, Lapresse/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 15 personer mistet livet i jordskjelvet som rammet Nord-Italia tirsdag, ifølge sivilforsvaret. Redningsmannskaper leter fremdeles etter savnede i ruinene.

 - For øyeblikket er 15 bekreftet omkommet, og ytterligere fire eller fem personer er savnet, sier en talsperson for sivilforsvaret til nyhetsbyrået AFP tirsdag ettermiddag.

Skjelvet, som målte 5,8, hadde sitt episenter rundt 40 kilometer nord for Bologna og 60 kilometer vest for Parma. Det er andre gang på ni dager at den nordøstlige Emilia Romagna-regionen rammes av et kraftig jordskjelv.

Sju personer mistet livet i skjelvet som rammet området 20. mai. Området har siden vært rammet av en rekke etterskjelv, og tusenvis av mennesker har måttet bo i teltleirer fordi hjemmene deres er ødelagt. Også tirsdag formiddag var det flere rystelser i etterkant av det kraftigste skjelvet.

(NTB)