RIFT VALEY: Tallet på døde etter tankbilvelten i Kenya har steget ytterligere og er nå oppe i 122. Foto: SCANPIX
RIFT VALEY: Tallet på døde etter tankbilvelten i Kenya har steget ytterligere og er nå oppe i 122. Foto: SCANPIXVis mer

Dødstallet stiger etter kenyansk tankbilulykke

Har steget til 122, melder myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødstallet etter søndagens tankbilulykke i Kenya har steget til 122, melder kenyanske myndigheter.

Ulykken skjedde etter at folk stimlet til for å sikre seg gratis fyringsolje etter at en tankbil veltet i byen Molo i Riftdalen. Oljen tok fyr, og infernoet som oppsto mistet 111 mennesker livet. I tillegg ble over 60 skadd - 11 så alvorlig at de ikke overlevde helgen.

Ulykkesbrannen er den andre store brannen på under en uke i Kenya. I hovedstaden Nairobi omkom minst 25 mennesker da et kjøpesenter brant ned onsdag. Fire dager senere leter redningsmannskap fortsatt i brannruinene på jakt etter savnede mennesker som kan ha blitt fanget av flammene.

- Dette er en nasjonal tragedie. Det er meget uheldig at vi har mistet mange mennesker i to tragedier på mindre enn en uke, sier innenriksminister George Saitoti, som søndag besøkte ulykkesstedet i Molo.

(NTB)

TRAGEDIE: Statsminister Raila Odinga har i dag besøkt sykehus med skadde fra brannen. Han kaller det hele en nasjonal tragedie. Foto: AP / Nicholas Nthenge
TRAGEDIE: Statsminister Raila Odinga har i dag besøkt sykehus med skadde fra brannen. Han kaller det hele en nasjonal tragedie. Foto: AP / Nicholas Nthenge Vis mer