Dødstallet stiger i Tyrkia

Over 450 mennesker mistet livet i jordskjelvet i Tyrkia fredag, og tallet på omkomne ventes å stige. Kulde og regn gjør letingen etter overlevende vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offisielle krisesenteret hevder at 452 personer er omkommet og 2385 ble skadet i fredagens kraftige jordskjelv. Disse tallene vil bli justert etterhvert som letearbeidet fortsetter. Den nord-østlige delen av Tyrkia ble rammet av et jordskjelv som målte 7,2 på Richters skala.

I dag kom USAs president Bill Clinton til det sorgrammete landet på et femdagers besøk. Det er ventet at Clinton vil love mer penger og utstyr til Tyrkia i løpet av besøket. Det er blant annet skrikende behov for vintertelt til ly mot regnet og kulda som er i området. Flere titusener er hjemløse etter jordskjelvet.

Den amerikanske støtten kommer godt med for den skrantende tyrkiske økonomien. Transportminister Enis Oksuz anslo lørdag kostnadene til rundt 10 milliarder dollar - 80 milliarder kroner. Jordskjelvet i august kostet omkring 100 milliarder kroner.

OVERLEVDE: Langt færre har omkommet i det siste jordskjelvet i Tyrkia enn det første. Men regn og kulde gjør redningsarbeidet vanskelig.