Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødstallet stiger ytterligere etter jordskjelvet i Ecuador

Drøyt 2.500 personer er skadd etter jordskjelvet i Ecuador, opplyser landets visepresident Jorge Glas. Antallet døde har steget til 246.

KAMP MOT KLOKKA: Frivillige leter etter overlevende i ruinene etter det voldsomme jordskjelvet i Ecuador. Foto: AP Photo/Dolores Ochoa
KAMP MOT KLOKKA: Frivillige leter etter overlevende i ruinene etter det voldsomme jordskjelvet i Ecuador. Foto: AP Photo/Dolores Ochoa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant byene som er hardt rammet er turistbyen Pedernales. Byens ordfører, Gabriel Alcivar, anslår at det er opp mot 400 flere døde enn det som er rapportert. Han frykter mange ligger begravd i ruinene av 40 hotellbygninger som har kollapset.

- Pedernales er ødelagt. Bygninger har falt ned, spesielt hoteller der flere turister bodde. Det er mange døde, sier Alcivar til lokale medier.

- Vi trenger hjelp. Vi trenger medisin, vann og mat for å hjelpe folkene, fortsetter han.

Jordskjelvet som traff kysten av landet i 20-tiden lørdag, ble målt til 7,8 i styrke.

Det var tidligere meldt om 77 døde og nærmere 600 skadde, men på en pressekonferanse søndag sa visepresidenten at 235 er døde og 1.557 personer er skadd. Noen timer senere hadde antallet skadde nådd 2.527, mens dødstallet var på 246.

- Hovedprioriteten nå er å redde folk fram fra ruinene. Alt annet kan gjenoppbygges, men menneskeliv får vi ikke tilbake. Det er det som gjør mest vondt, skriver president Rafael Correa på Twitter. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!