Dødstallet stopper neppe på 39

Fortsatt beleiring på kjøpesenteret lørdag kveld.

 I SKJUL :  En kenyansk regjeringssoldat skjuler seg bak et hjørne mens en mann sjekker tilstanden til en av de skutte kjøpesentergjestene. Foto: Noor Khamis,REUTERS/NTB Scanpix.
I SKJUL : En kenyansk regjeringssoldat skjuler seg bak et hjørne mens en mann sjekker tilstanden til en av de skutte kjøpesentergjestene. Foto: Noor Khamis,REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kenyas president Uhuru Kenyatta opplyste  i en tv-tale lørdag kveld at minst 39 mennesker er drept og 150 skadd i terrorangrepet i Nairobi.

Bilder av en rekke skadde personer indikerer at dødstallene kommer til å stige etter massakren mot det luksuriøse Westgate Shopping Centre
midt i travleste lørdagshandelen.

Minst et medlem av presidentens egen familie er blant de omkomne på det 80 butikker store shoppingsenteret, som i hovedsak har vestlige bosatte og velstående kenyanere på sin kundeliste.

Presidenten opplyste i tv-tale at en operasjon for å stanse angriperne fortsatt pågår.

Hevn for 2011-invasjon Den somaliske islamistgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet, og har avvist forhandlinger.

Lørdagens angrep på et vestlig samlingspunkt i Nairobi skal være svar på at 4 000 soldater fra Kenya gikk inn i Somalia i 2011, og at fortsatt mange av dem er der.

BBC-eksperten Frank Gardner kommenterer lørdag kveld angrepet har likhetstrekk med terrorangrepene i Mumbai i India.

 KLARTE Å RØMME:  En mot og hennes to barn kom seg ut gjennom utgangen der terroristene skjøt målrettet mot ikke-muslimer. Foto: Goran Tomasevic, Reuters/NTB Scanpix.
KLARTE Å RØMME: En mot og hennes to barn kom seg ut gjennom utgangen der terroristene skjøt målrettet mot ikke-muslimer. Foto: Goran Tomasevic, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer