Dødstallet trolig bekreftet i dag

Lokomotivet på ulykkestoget løftes vekk akkurat nå. Deretter skal to togvogner fjernes. I dag kan tallet på døde etter togtragedien på Åsta stasjon kanskje bekreftes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To enorme kraner ble kjørt inn på området i går. Disse skal brukes til å løfte ulykkestogene fra hverandre. Ifølge TV 2 deltar kriminalteknikere fra Kripos, to danske etterforskere, en tannlege og rettsmedisinere når resten av de omkomne etter planen skal tas ut av togvrakene i dag.

Til sammen 80 personer jobber med å hente ut de døde. Til nå er 17 omkomne hentet ut av togvognene. De er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for identifisering.

Minnegudstjeneste

Kripos, som leder identifiseringen av de omkomne, opplyser at navnene bli offentliggjort i løpet av dagen eller morgendagen. Av de 19 personene som er omkommet eller fortsatt er savnet, er 11 fra Hedmark, to fra Oslo, en fra Trøndelag, en fra Nordland, en fra Akershus, en svensk kvinne bosatt i Hedmark, en russisk kvinne bosatt i Moskva og en kvinnelig dansk statsborger.

Ved 14.30-tida i dag skal statsminister Kjell Magne Bondevik og biskop Rosemarie Köhn besøke ulykkestedet. Klokka 16 er det minnegudstjeneste i Åmot kirke på Rena. Der skal også kongeparet være til stede.

Leder ulykkelseskommisjon

Lagdommer i Borgarting lagmannsrett Vibecke Groth skal lede den offentlige granskningskommisjonen etter ulykken. Groth er 52 år gammel. Hun har vært lagdommer ved Borgarting siden 1997.