Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødstraileren i Texas

Bak i traileren var minst 70 mennesker stuet sammen - antakelig mexicanere på vei mot et bedre liv i Texas. Minst 18 viste seg å være på sin aller siste reise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et forferdelig syn møtte det lokale politiet i Victoria, sør i Texas i morges.

En time etter å ha fått en melding om bråk fra en parkert trailervogn parkert på en bensinstasjon, åpnet politiet dørene til vogna.

Omkring 40 mennesker styrtet ut forbi og videre ut i skogen. Tilbake lå 13 døde. Bak hjullasteren fant politiet ytterligere fire livløse personer. Alle kvalt av mangel på surstoff.

Seks menn ble brakt sykehus. Én døde senere av skadene han pådro seg under den klaustrofobiske ferden: minst 70 mennesker stuet sammen, i umennesklig varme, og med stadig mindre surstoff.

Værmeldingene for Texas meldte i dag om opp til 33 grader - og en luftfuktighet på 93 prosent.

Bensinstasjonen ligger omkring 37 mil fra den meksikanske grensen. Amerikanske myndigheter vil ennå ikke bekrefte at det er snakk om illegale meksikanske immigranter, men ansatte ved det meksikanske konsulatet var på åstedet for å identifisere ofrene.

Myndighetene vil ikke si hvor lenge de har oppholdt seg bak i traileren, hvor de kommer fra, eller hvor de var på vei.

Det er ikke meldt om barn iblant immigrantene.

Mann arrestert

En mann er arrestert, mistenkt for å ha kjørt traileren.

19 av rømlingene er i løpet av dagen blitt innhentet og fraktet til et lokalt senter hvor de får medisinsk tilsyn. Sykehuset venter å få inn flere av flyktningene. Mange er ennå ikke funnet, og det fryktes at flere har kollapset i flukten.

Ikke første gang

Det er ikke første gang flukten mot et bedre liv ender med døden. I oktober 2002 ble det funnet 11 råtnende lik i en bil i Denison, Iowa. Trolig hadde det som viste seg å være fire kvinner og syv menn, ligget i bilen i minst fire måneder. Dødsårsaken var trolig overopphetning og dehydrering.

Tragedien i Dover

I Europa minnes vi med gru grønnsakscontaineren som ble funnet i Dover i juni 2000. Bak veggen av tomatkasser lå 60 kinesere - hvorav 58 var døde. Kineserne hadde reist fra Kina til Jugoslavia, og gjennom Europa til Belgia, før den fatale overfarten til Dover. Under rettssaken fortalte de to overlevende om hvordan panikken brøt ut da surstoffet begynte å ta slutt.

Den 32-år gamle nederlandske sjåføren ble dømt til 14 års fengsel.

(Kilder: CNN, Associated Press og Atekst)

DØDSTRAILEREN: I denne traileren var det stuet sammen omkring 70 mennesker. 18 døde av overopphetning og surstoffmangel. Det er ennå uvisst hvor lang tid de har tilbrakt innesperret i traileren.
TRAGEDIEN I DOVER: I denne containeren ble 58 kinesiske flyktninger funnet døde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media