Dødsulykke da stridsvogn kolliderte med personbil

I forbindelse med NATO-øvelse i Snåsa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). Én person omkom da en personbil kolliderte med en stridsvogn på Fylkesvei 763 i Snåsa kommune i Nord-Trøndelag.

Ulykken som inntraff rundt 09.45 i formiddag i et område som kalles Svartbekkdalen 800-900 meter fra kommunegrensa mellom Snåsa og Steinkjer.

Personen som har omkommet er en mann. Det bekrefter assisterende beredskapsleder Odd Harald Austli i Brannvesenet Midt til Dagbladet.

Fører sannsynligvis omkommet Mannen var fortsatt ikke berget ut av vraket da Dagbladet snakket med Austli omtrent klokka 11.45.

- Statens Vegvesens ulykkesgruppe er på stedet og foretar undersøkelser i samarbeid med politi. Den jobben må de få gjøre ferdig før vi får gjort noe som helst, eller rørt vraket. Det er normal praksis all den tid det ikke er behov for livreddende arbeid, sier Austli til Dagbladet.

Operasjonsleder for politiet i Nord-Trøndelag, Rune Reinsborg, bekrefter at det sannsynligvis er fører av personbilen som er omkommet i ulykken.

- Det skjedde én kilometer inn i Snåsa kommune, personbilen kjørte fra Steinkjer mot Snåsa. Vi har ikke full oversikt, men nå tyder ingenting på at det har vært mer enn én person i bilen, sier Reinsborg til Dagbladet.

Pansret kjøretøy Både nødetater, ulykkeskommisjon og kriminalteknikere er på stedet. Ifølge politiet er ulykkesstedet nå ryddet.

Det var et norsk pansret kjøretøy av typen bergepanser (LEO1 ARV) fra Telemark Bataljon i Brigade Nord som var involvert i ulykken. Kjøretøyet ble bemannet av to ansatte i Forsvaret, ifølge en pressemelding fra forsvaret.

Kommunikasjonssjef i Forsvaret, John Vegar Gystad, viser til at politiet håndterer ulykken.

-Vi har fått beskjed om at ulykken inntraff da en sivil bil kolliderte med et pansret kjøretøy på forflytning sørover. Stridsvognen var i området i forbindelse med vinterkrigsøvelsen Cold Response som Forsvaret har i området, sier kommunikasjonssjef i Hæren, John Vegar Gystad til Dagbladet.

Kollisjoner i forbindelse med Cold Response Cold Response er en norsk fellesoperativ øvelse som blir gjennomført hvert annet år.

Over 15 000 soldater fra 14 land deltar på NATO-øvelsen i år.

I en pressemelding skriver Forsvaret at øvelsen fortsetter, men at de vil kansellere aktiviteter planlagt nær ulykkesstedet.

- Forsvaret øver for å ivareta nasjonens sikkerhet. Ulykker er alltid tragisk, og vi synes det er særdeles trist at en person er omkommet i forbindelse med øvelsen, sier talsmann for øvelse Cold Response Aleksander Jankov ifølge en pressemelding.

Tidligere i dag forårsaket en tanks kjedekollisjon ved Namsos i forbindelse med øvelsen, skriver Trønder-Avisa.

Også i 2014 skjedde det en alvorlig ulykke i forbindelse med øvelsen. Da kolliderte tre stridskjøretøy da de kjørte kolonne etter en brøytebil.

Dagbladet oppdaterer saken.

 SPERRER VEIEN:  Én person omkom da en personbil kolliderte med en stridsvogn på Fylkesvei 763 i Snåsa kommune i Nord-Trøndelag. Veien ble avsperret som følge av ulykken. Foto: Thor Riseth
SPERRER VEIEN: Én person omkom da en personbil kolliderte med en stridsvogn på Fylkesvei 763 i Snåsa kommune i Nord-Trøndelag. Veien ble avsperret som følge av ulykken. Foto: Thor Riseth Vis mer