RØYK: Det sto røyk ut på Eiksundsiden av tunnelen søndag kveld.  Foto: Peder Heimland
RØYK: Det sto røyk ut på Eiksundsiden av tunnelen søndag kveld. Foto: Peder HeimlandVis mer

Dødsulykke i Eiksundtunnelen

Fem personer er omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ULSTEIN/OSLO: (Dagbladet.no): Klokken 21.12 fikk Sunnmøre politidistrikt melding om trafikkulykke og brann i Eiksundtunnelen. Brannen ble slokket søndag kveld, men ulykken fikk en svært tragisk utgang - ingen av de involverte overlevde.

- I alt fem personer er omkommet. Foreløpig kan vi ikke si noe om alder, kjønn eller fordeling i bilene fordi vi arbeider med identifisering og varsling, opplyser operasjonsleder Magne Kjønnøy klokken 1.30 natt til mandag.

Lensmann i Ørsta Guttorm Hagen sier imidlertid til Dagbladet.no at det er ting som tyder på at bygda Ørsta er hardest rammet. Det er opprettet et kriseteam i kommunen.

To kjøretøy
Ulykken i tunnelen som forbinder Ulstein og Ørsta kommuner skjedde på Ulsteinsiden av tunnelens dypeste punkt.

Politiet bekrefter at to kjøretøy er involvert i trafikkulykken. I ettertid av ulykken oppsto det brann i kjøretøyene. Utover dette er omstendighetene rundt ulykken foreløpig uklare.

INGEN OVERLEVENDE:  - Det er ingen overlevende etter ulykken, bekrefter lensmann i Ørsta Guttorm Hagen. MMS-foto: Fridgeir Walderhaug
INGEN OVERLEVENDE: - Det er ingen overlevende etter ulykken, bekrefter lensmann i Ørsta Guttorm Hagen. MMS-foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

- Det vi har holdt på med fram til nå er identifisering og varsling, samt slokking og berging. Etterforskningen av årsak til ulykken kommer i etterkant, sier operasjonsleder.

På grunn av voldsom varme og tett røyk fra brannen tok det tid før redningsmannskaper fikk hentet ut de omkomne.

Politiet har i natt startet avhør av vitner.

- Vi avhører nå vitner som har observert kjøremønsteret til i det minste et av kjøretøyene, sier lensmann i Ørsta.

Verdens dypeste
Eiksundtunnelen ble åpnet 23. februar i fjor, og er med sin dybde på 287 meter verdens dypeste veitunnel. Den forbinder Hareidlandet med fastlandet, og går fra Eika i Ulstein til Sørheim i Ørsta kommune. Eiksundtunnelen er en topp moderne tunnel med 68 nødstasjoner med telefoner som varsler veitrafikksentralen så snart noen løfter av røret, ifølge NTB.

Fotograf Peder Heimland fortalte at det har veltet røyk ut av tunnelen på begge sidene, men at dette avtok etter en stund.

MMS-foto: Mats Riise Bjørneset
MMS-foto: Mats Riise Bjørneset Vis mer

Alt tilgjengelig mannskap fra brannvesenet i Ørsta, Volda og Ulstein rykket ut til tunnelen, og det var også full utrykning fra politi og sykehus.
Et ambulansehelikopter kom til stedet søndag kveld. Det blir opplyst at den ene bilen er totalt utbrent.