RJUKAN: Fem personer omkom i en alvorlig bilulykke på fylkesvei 651 i Telemark søndag ettermiddag. Foto: Rjukan Arbeiderblad / NTB scanpix
RJUKAN: Fem personer omkom i en alvorlig bilulykke på fylkesvei 651 i Telemark søndag ettermiddag. Foto: Rjukan Arbeiderblad / NTB scanpixVis mer

Dødsulykke på Rjukan – fem døde da bil kjørte i fjellvegg

Alle i bilen omkom da en bil kjørte av fylkesvei 651 og inn i en fjellvegg i Telemark.

SISTE: Politiet melder seint søndag kveld at de omkomne er tre kvinner og to menn. Alle er i 50- og 60-åra. Fire av de omkomne bodde i Kragerø, mens en person bodde i Skien. De melder også at det var snakk om en amerikansk veteranbil, og at flere av de involverte kommunene har iverksatt kriseteam for å ivareta de pårørende.

I 14-tida søndag meldte Sør-øst politidistrikt på Twitter at fem personer har vært involvert i en bilulykke på Rjukan i Telemark. Senere ble det klart at alle hadde mistet livet.

Bilen med de fem skal ha kjørt inn i en fjellvegg der fylkesvei 651 går forbi Gaustatoppen søndag ettermiddag, i den siste av mange hårnålssvinger på den bratte hovedveien fra Gaustatoppen til Rjukan

- Det vi vet er at det kom et kjøretøy nedover mot Rjukan, og i en skarp 180 graders sving så har bilen kjørt rett ut i fjellveggen, sier operasjonsleder Rune Hunshamar til Dagbladet.

«Fire personer har dessverre omkommet i den alvorlige trafikkulykken», skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter klokka kvart på fem søndag ettermiddag.

I tillegg ble en person brakt til Ullevål sykehus med alvorlig skader. Livet sto ikke til å redde.

«Personen som ble fløyet til Ullevål sykehus etter trafikkulykken, døde dessverre som følge av skadene», skriver politiet på Twitter.

Når Dagbladet snakker med Hunshamar like over klokken 17 søndag jobber politiet fremdeles med å identifisere de omkomne og varsle pårørende. De kan foreløpig ikke si noe om kjønn og alder på de omkomne.

- På stedet er det tatt avhør av vitner, og folk som kom tidlig til stedet. Statens vegvesens ulykkesgruppe er der og krimteknikere er også på vei, sier Hunshamar.

Foreløpig vet politiet ikke hva som er årsaken til at bilen kjørte i fjellveggen. Bilen vil bli undersøkt, i et forsøk på å finne ut hva som ledet til ulykka.

Politiet kjenner til hvem som eier bilen. De ønsker også å komme i kontakt med flere som kan forklare hva som har skjedd.

«Politiet har fått opplyst fra vitner at en annen bil, mulig grå eller blå Audi A3, var tidlig på stedet etter ulykken. Politiet har ikke vært i kontakt med dem som var i denne bilen, og ønsker å komme i kontakt med dem som var i denne bilen», skriver politiet på Twitter.

Klokka 18.30 søndag skriver politiet at de som var i den aktuelle bilen, har tatt kontakt med politiet.

Fylkesvei 651 vil bli stengt i begge retninger i lengre tid som følge av ulykken.

– Dette er en meget alvorlig ulykke, og veien vil bli stengt i lang tid, sier Hunshamar.

I 22-tida søndag kveld ble veien åpnet for trafikk igjen.