Dødsulykken i Troms: Bilen med de omkomne var i motgående kjørefelt

Kvænangen kommune er i sorg etter ulykken i Storfjord i Troms søndag som krevde tre liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etterforskningen viser at bilen med dem som omkom, havnet i motgående kjørefelt, sier politiadvokat Mari Marstrander i Troms politidistrikt til NTB.

Utover dette er hendelsesforløpet fremdeles uklart. Politiadvokaten opplyser at det er begjært obduksjon av bilføreren og undersøkelse av bilen. I tillegg skal politiet avhøre vitner og følge opp fornærmede og pårørende.

Åpen kirke

Det var en mann på 63 år og to kvinner på henholdsvis 61 og 85 år som omkom i frontkollisjonen. I tillegg ble fire personer sendt til sykehus med mindre skader.

De tre omkomne var fra Kvænangen kommune.

- Det er tre umistelige innbyggere som er borte, sier Kvænangens ordfører Eirik Losnegaard Mevik til NTB.

Ulykken er den verste som har skjedd i Troms på fem år, og Mevik sier lokalsamfunnet reagerer med stor sorg. Mandag kveld klokken 19 åpner Burfjord kirke i Kvænangen dørene.

- Her kan innbyggerne samles og gi hverandre en klem. Det er mange som er berørt, sier Mevik.

Det vil sannsynligvis bli en minnemarkering i kommunen onsdag.

Fire til sykehus med mindre skader

En trafikketterforsker fra politistasjonen i Tromsø arbeidet søndag kveld sammen med en person fra ulykkesanalysegruppa i Statens vegvesen på ulykkesstedet 8 kilometer nord for Hatteng skriver Nordlys.

De fire skadde personene ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med luftambulanse etter ulykken. De ble ikke alvorlig skadd, men ble liggende til observasjon på sykehuset til mandag.

Ulykken ble meldt rett etter klokken 15 søndag.

(NTB)