Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsulykken i Vestnes skyldtes føret

Fire ungdommer døde momentant i kollisjon med trailer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dødsulykken i Vestnes i Romsdalen på søndag som tok livet av fire ungdommer mellom 16 og 18 år, skyldtes føret, konkluderer politiet.

– Det gjenstår en del av etterforskningen, men vi kan nå konkludere med at det varierende føret på ulykkesstrekningen – med skiftesvis bar vei og isete og slapsete vei – var årsaken til ulykken, sier fungerende lensmann ved Vestnes lensmannskontor Øyvind Hoem til Dagbladet.no.

– Akkurat der ulykken skjedde, var det glatt vei. Føreren av Golfen med ungdommene mistet kontrollen, fikk sladd på bilen og kom over i motsatt kjørefelt, der høyre side smalt inn i fronten på den møtende traileren, opplyser Hoem og avviser at tragedien skyldtes høy fart.

– Vitneobservasjoner og spor på stedet utelukker at noen av bilene holdt særlig høy hastighet.Fire av de fem ungdommene i bilen, som var på vei til en fotballkamp og alle var idrettstalenter fra Måndalen i Rauma, døde momentant i det kraftige sammenstøtet. Den femte fikk moderate skader.

Den fungerende lensmannen avviser at ulykken kan ha skyldtes teknisk feil på noen av de involverte bilene.

– Vi fant ikke noe galt ved noen av kjøretøyene, sier Hoem, som opplyser at hele distriktet er sterkt preget av det som er skjedd.

– Ulykken har gått sterkt inn på bygdesamfunnene både i Vestnes og Rauma. Dette er små lokalsamfunn, der innbyggerne nå er opptatt av å holde sammen og støtte hverandre i den vanskelige tida. Det har vært flere minnemarkeringer siden søndag, og kriseteamet har gjort en god jobb, avslutter Hoem.

SAMMEN I SORGEN: Familie og venner av de fire omkomne støtter hverandre under minnegudstjenesten i Voll kyrkje i Måndalen i går.
MARKERING: Mange har lagt ned blomster og tent lys på ulykkesstedet ved Daugstad i Vestnes.
TOTALVRAK: Golfen med de fem ungdommene fra Måndalen ble fullstendig smadret i den kraftige kollisjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!