- Dødsulykken kan skyldes is på vingene

Lydopptak fra ulykkesflyet offentliggjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Nyhetsbyrået AP melder at passasjerflyet som styrtet i et hus i et boligområde i New York hadde betydelige mengder is på vingene.

Lydopptak fra flypersonalet informerer om at flyet hadde atskillige mengder is på vinger og vindfang, uttaler Steve Chealander hos de amerikanske luftfartsmyndighetene til CNN.

50 mennesker døde

Flyet hadde 49 mennesker om bord da det styrtet inn i et hus i Buffalo i den amerikanske delstaten New York. 44 av disse var passasjerer, fire besetningsmedlemmer.

Samtlige mistet livet i ulykken. Det samme gjorde en person på bakken som ble truffet da flyet styrtet.

HADDE IS PÅ VINGENE: Etterforskningen er i gang etter flyulykken som tok femti liv i Buffalo. Foto: Stan Honda/AFP/Scanpix
HADDE IS PÅ VINGENE: Etterforskningen er i gang etter flyulykken som tok femti liv i Buffalo. Foto: Stan Honda/AFP/Scanpix Vis mer

Det var bare om lag fem minutter til Flight 3407 skulle lande på Buffalo Niagara International Airport da ulykken inntraff.

Alt tilsynelatende ok

Nettstedet Liveatc.net, som streamer kommunikasjon mellom fly og tårn, fanget opp samtalen fra piloten i ulykkesflyet og bakken.

Verken piloten eller flygelederen utvekslet noe form for informasjon om at noe var galt eller bekymringsfullt før styrten.

Kontrolltårnet mistet uten forvarsel kontakten med flyet.

INFERNO: Brannmannskapene hadde en stri tørn etter dødsulykken. Foto: Harry Scull Jr/The Buffalo News/AP/Scanpix
INFERNO: Brannmannskapene hadde en stri tørn etter dødsulykken. Foto: Harry Scull Jr/The Buffalo News/AP/Scanpix Vis mer

- Voldsomt

Under en pressekonferanse etter ulykken uttrykte sjefen for redningsmannskapene, Dave Bissonette, at det var et under at bare et hus ble rammet.

- Så voldsomt som dette var, kunne det like gjerne ha utryddet hele nabolag, sa Bissonette ifølge The Buffalo News.

Flytypen som styrtet i USA er av samme modell som Widerøe og SAS satt på bakken høsten 2007 etter en rekke uhell med understellet til maskinene.

TRØST: Folk møtes i kirken for å sørge etter den voldsomme ulykken. Foto: Stan Honda/AFP/Scanpix
TRØST: Folk møtes i kirken for å sørge etter den voldsomme ulykken. Foto: Stan Honda/AFP/Scanpix Vis mer