Dødsveien tok enda et liv

HOLMESTRAND (Dagbladet): En 39 år gammel bilfører kom over i feil kjørebane og frontkolliderte med en møtende bil. Sjåføren i denne bilen ble drept momentant. Bilføreren som forårsaket ulykken, ble reddet ut etter å ha sittet fastklemt i tre kvarter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ble brakt til sentralsykehuset i Vestfold med alvorlige skader. Dødsulykken skapte trafikkaos på E18. Folk på vei hjem fra ferie ble sittende i kø i timevis.

Kollisjonen skjedde i en slak sving ved Smørstein to kilometer nord for Holmestrand-tunnelen. Denne strekningen blir kalt dødsveien, etter en rekke ulykker de siste årene.

- Årsaken til ulykken er at den ene sjåføren kom over i feil kjørebane, sier skadestedsleder Erik Wendelborg til Dagbladet.

- Hvorfor skjer det akkurat her? spør politi og fagfolk i Vegvesenet.

Kaos

Politiet i Nord-Jarlsberg hadde fått bistand av UP under den store ferieavviklingen i går. De fryktet at noe kunne skje igjen. Tidligere på ettermiddagen startet kaoset på hovedfartsåren etter en mindre kollisjon ved Kopstadkrysset utenfor Horten.

- Vanvittig kjøring. Ulykken skjedde da en sjåfør prøvde seg på en U-sving i den tette trafikken. Hvor er vettet til bilførerne? sier en oppgitt politimann i Horten.

Stengt

E18 var stengt i to timer etter dødsulykken ved 17.30-tida i går. 55-åringen som omkom, var på vei hjem til Oslo-distriktet da tragedien skjedde.

<B>OVERLEVDE: Her kjemper redningsmannskapene for å berge livet til sjåføren som satt fastklemt i bilen etter frontkollisjon på E18 i går ettermiddag.