KNIVDRAMA: En 23 år gammel rumener er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at mann i begynnelsen av 50-åra døde av stikkskadene han ble påført ved Hornsjø høyfjellshotell i går kveld. Arkivfoto: Berit Roald / SCANPIX
Foto: Berit Roald / SCANPIX
KNIVDRAMA: En 23 år gammel rumener er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at mann i begynnelsen av 50-åra døde av stikkskadene han ble påført ved Hornsjø høyfjellshotell i går kveld. Arkivfoto: Berit Roald / SCANPIX Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

Dødsvoldssiktet vil kreve å bli løslatt

- Han er naturlig nok preget av omstendighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HORNSJØ/OSLO (Dagbladet): Den 23 år gamle skoleeleven fra Romania som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge på Hornsjø høyfjellshotell i natt, vil kreve å bli løslatt når han møter i fengslingsmøtet i Sør-Gudbrandsdal tingrett i morgen.

Det opplyser hans advokat Christian Wefling til Dagbladet.

En 54 år gammel mann ble drept med kniv og en 52 år gammel kvinne ble lettere skadd, begge to ansatt ved stiftelsen Den Reisende Høgskole.

I avhør Politiet har beslaglagt en kniv, opplyser politinspektør Olav Sørby i Gudbrandsdalen politidisitrikt.

- 23-åringen sitter til avhør her hos politiet i Lillehammer i ettermiddag. Vi kan foreløpig ikke si noe om hva han opplyser om konflikten med de skoleansatte, eller hva som skjedde, sier Sørby til Dagbladet.

Det var like etter klokka 23.30 i går kveld at politiet ble varslet av AMK om knivstikkingen på høyfjellshotellet, der et trettitalls ansatte og elever ved stiftelsen Den Reisende Høgskole holder til.

Sørby har tidligere sagt til Dagbladet at det ser ut til å ha vært en uoverenstemmelse mellom siktede og avdøde.

Sterkt skadd Den 54 år gamle mannen var sterkt skadd da ambulansen fra Lillehammer kom fram, og han døde på vei til sykehuset i Lillehammer, en snau times kjøring unna.

Også advokat Christian Wefling bekrefter at det er beslaglagt en kniv.

- Siden din klient nekter varetektsfengsling, betyr det at han ikke anser seg skyldig?

- Det kan jeg ikke svare på nå av hensyn til avhørene som pågår og etterforskningen. Men jeg snakket med ham på politihuset med hjelp av tolk tidligere i dag. Han var naturlig nok preget av omstendighetene, men forklarte seg rolig og ryddig til meg, sier advokaten.