Dødsyrket krever nye liv

Siden frigjøringen i 1991 har over 3700 gruvearbeidere mistet livet i Ukraina. I går smalt det igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Redningsarbeidere kjemper mot et flammende inferno og giftige gasser dypt inne i Krasnolimanskaya-gruven øst i Ukraina, i et svinnende håp om å finne fem savnede gruvearbeidere.

31 døde kropper er allerede trukket ut, etter at det i går oppstod en voldsom metangass-eksplosjon 970 meter under overflaten i den livsfarlige gruven. 48 gruvearbeidere arbeidet nær seksjonen. Bare 12 klarte å komme seg ut i live. Nå svinner håpet om å finne de siste fem som er savnet i live.

Kaos

- Vi vil ikke gi opp søket, lover visestatsminister Andrey Klyuyev, som leder redningsarbeidet.

Redningsmannskapene arbeider under svært vanskelige forhold, omgitt av branner, sterk varme, tjukk røyk, og livsfarlige gasser, dypt inne i de ulykkesrammede gruvegangene.

- Steiner og ruiner gjør jobben utrolig vanskelig ... det er det komplette kaos der nede, forteller redningsarbeider Volodymyr over telefon til nyhetsbyrået AP.

Snart vil redningsmannskapene pumpe nitrogen ned i gruvegangene i et forsøk på å kvele flammene som herjer der. Men det vil også bety slutten for eventuelle overlevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer