DØDT LØP:  Det er umulig å si om statsminister Minister Helle Thorning-Schmidt får fortsette etter torsdagens valg i Danmark. Foto: Reuters / NTB scanpix
DØDT LØP: Det er umulig å si om statsminister Minister Helle Thorning-Schmidt får fortsette etter torsdagens valg i Danmark. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Dødt løp foran dansk thrillervalg

Umulig å si om Thorning-Schmidt får fortsette eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt dødt løp mellom regjeringspartiene og opposisjonen i Danmark, to døgn før danskene går til urnene.

Ifølge en meningsmåling Wilke har utført for Jyllands-Posten ligger Socialdemokraterne og De radikale, sammen med støttepartiene SF og Enhedslisten an til å få 50,1 prosent av stemmene.

De borgerlige partiene ligger ifølge målingen an til å få 49,9 prosent av stemmene, og det er derfor helt umulig å si om Helle Thorning-Schmidt får fortsette som satsminister, eller om Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen får overta.

Ritzau Index, som er en sammenstilling av de siste 15 meningsmålingene, viser at de borgerlige partiene har 51,5 prosent av velgerne i ryggen, mens regjeringspartiene og deres støttespillere får 48,5 prosent.

Ved forrige valg bestemte 28 prosent av velgerne seg først det siste døgnet, og ekspertene advarer derfor mot å feste for mye lit til målingene.

(NTB)