Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongressvalg i Pennsylvania

Dødt løp i amerikansk valgdrama

Hårfin ledelse til Demokratene i distrikt Trump vant med 20 prosentpoeng i 2016.

PRESIDENTSTØTTE: Republikanernes kandidat i Pennsylvania, Rick Saccone, håndhilser på USAs president, Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN
PRESIDENTSTØTTE: Republikanernes kandidat i Pennsylvania, Rick Saccone, håndhilser på USAs president, Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Da 99 prosent av stemmene var talt opp, ledet Demokraten Conor Lamb med 49,9 prosent av stemmene mot Republikanerene Rick Saccone, som hadde 49,5 prosent av stemmene. Ettersom bare 755 stemmer skilte dem, var det tirsdag kveld amerikansk tid ikke mulig å utrope en vinner, ifølge Associated Press.

Dermed må det ny fintelling til i valget som mange mener vil gi en pekepinn om hvor upopulær president Donald Trump faktisk er, og hva som vil skje i mellomvalget i november.

Allerede før resultatet er klart, ser Demokratene på det som en seier at de har klart å skape trøbbel for Republikanerne i et av Trumps kjerneområder.

DEMOKRATENES KANDIDAT: Conor Lamb. Foto: REUTERS/Brendan McDermid - RC1263869610
DEMOKRATENES KANDIDAT: Conor Lamb. Foto: REUTERS/Brendan McDermid - RC1263869610 Vis mer

- Et nederlag her vil gjøre Republikanerne veldig nervøse. Dersom Demokratene vinner, vil mange se på det som at Demokratene har vunnet et «Trump»-sete, og spå at Demokratene vil overta flertallet i Representantenes hus til høsten og dermed sende dem mer penger, sier den tidligere lederen for Republikanernes nasjonale komité, Tom Davis, til Politico.

Trump vant selv valgdistriktet, med mange hvite arbeiderklassevelgere, med nesten 20 prosentpoengi 2016. Pennsylvania ble dermed en del av ryggraden i hans valgseier.

Men selv om han helhjertet har støttet opp om Saccone og også besøkt området to ganger, har Republikanerne fått uventet hard motstand i det som er et av Trumps kjerneområder. Dette kommer også etter at Republikanerne har brukt mer enn 10 millioner dollar på valget.

Dersom Lamb vinner, vil det være en stor seier og vitamininnsprøytning for Demokratene og et sviende nederlag for Trump og Republikanerne.

I desember tapte Republikanerne også et spesialvalg til en plass i Senatet fra den erke-republikanske delstaten Alabama til Demokratene. Den gangen mente mange Republikanere at årsaken til nederlaget var kandidaten Roy Moore, som var anklaget for seksuelle overgrep mot mindreårige. I Pennsylvania har ikke partiet none liknende unnskyldninger. Rick Saccone har sagt i valgkampen at han var «Trump for Trump ble Trump».

Dagbladet følger saken.

PENNSYLVANIA: Under et valgkampmøte omtalte USAs president Donald Trump kongressmedlem Maxine Waters fra California som "et individ med lav IQ". Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling