Kongressvalg i Pennsylvania

Dødt løp i amerikansk valgdrama

Hårfin ledelse til Demokratene i distrikt Trump vant med 20 prosentpoeng i 2016.

PRESIDENTSTØTTE: Republikanernes kandidat i Pennsylvania, Rick Saccone, håndhilser på USAs president, Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN
PRESIDENTSTØTTE: Republikanernes kandidat i Pennsylvania, Rick Saccone, håndhilser på USAs president, Donald Trump. Foto: AFP PHOTO / MANDEL NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Da 99 prosent av stemmene var talt opp, ledet Demokraten Conor Lamb med 49,9 prosent av stemmene mot Republikanerene Rick Saccone, som hadde 49,5 prosent av stemmene. Ettersom bare 755 stemmer skilte dem, var det tirsdag kveld amerikansk tid ikke mulig å utrope en vinner, ifølge Associated Press.

Dermed må det ny fintelling til i valget som mange mener vil gi en pekepinn om hvor upopulær president Donald Trump faktisk er, og hva som vil skje i mellomvalget i november.

Allerede før resultatet er klart, ser Demokratene på det som en seier at de har klart å skape trøbbel for Republikanerne i et av Trumps kjerneområder.

- Et nederlag her vil gjøre Republikanerne veldig nervøse. Dersom Demokratene vinner, vil mange se på det som at Demokratene har vunnet et «Trump»-sete, og spå at Demokratene vil overta flertallet i Representantenes hus til høsten og dermed sende dem mer penger, sier den tidligere lederen for Republikanernes nasjonale komité, Tom Davis, til Politico.

Trump vant selv valgdistriktet, med mange hvite arbeiderklassevelgere, med nesten 20 prosentpoengi 2016. Pennsylvania ble dermed en del av ryggraden i hans valgseier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer