Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødt løp i Florida

McCain og Romney kjemper side om side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLORIDA (Dagbladet.no): Da valglokalene i Florida åpnet klokka sju i dag morges, hadde en million republikanere i delstaten allerede avgitt sine forhåndsstemmer.

Det sier litt om interessen for årets valgkamp, sammenlignet med nominasjonsvalget i delstaten for åtte år siden. Den gang var det bare en drøy million totalt som avga stemme.

Meningsmålingene så langt gir ikke svar på hvem som kommer til å gå seirende ut av en valgkamp preget av at de to hovedkandidatene, Romney og McCain, har kastet harde beskyldninger mot hverandre.

Helt jevnt

Ifølge en undersøkelse gjennomført av  American Research Group svarer 34 prosent av de 600 sannsynlige republikanske velgerne som ble spurt, at de støtter den tidligere Massachusetts-guvernøren Mitt Romney.

Bare to prosentpoeng bak og innenfor de statsitiske feilmarginene ligger Arizona-senator John McCain.

En meningsmåling utført av InsiderAdvantage gir McCain 31 prosent av stemmene, mens Romney ligger ett prosentpoeng bak.

Floridas militærbaser og høye andel av veteraner som er bosatt i delstaten, kan komme til å bli avgjørende for hvorvidt krigsveteranen McCain stikker av med seieren. I tillegg har McCain også fått støtte fra den populære Florida guvernøren Charlie Christ.

Mitt Romney kan på sin side komme til å tjene på de økonomiske nedgangstidene og krisen i det amerikanske boligmarkedet. Hans meritter fra det private næringslivet og snuoperasjonen han gjorde for Salt Lake City-OL, har gitt mange troen på at han få økonomien på rett kjøl igjen.

MONEY ROMNEY: De økonomiske nedgangstidene kan være det som gir Mitt Romney seieren. Foto: REUTERS/Mike Segar/SCANPIX
MONEY ROMNEY: De økonomiske nedgangstidene kan være det som gir Mitt Romney seieren. Foto: REUTERS/Mike Segar/SCANPIX Vis mer

Spøker for Giuliani

For tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani ser det imidlertid mørkt ut. Han har bodd i Florida den siste måneden, og satset alt på at en seier her ville gi han den nødvendige medvinden han trenger før Supertirsdag 5. februar. 

På de fleste meningsmålingene har Giuliani havnet på tredje-fjerdeplass med så lite som 14 prosents oppslutning.

Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee ser ut til å ligge an til en tredjeplass i Florida, der kandidatene kjemper om 57 delegater.

Etter valget i Iowa, New Hampshire, Nevada og South Carolina, er det Romney som har sanket flest republikanske delegater med sine 59. McCain har 36, Huckabee 40 og Giuliani én.

<B>MILITÆR-MCCAIN:</B> John McCains fortid som Vietnam-soldat og krigsfange kan slå an blant velgere tilknyttet Floridas militærbaser og de mange veteranene som bor i delstaten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media