Dødt spedbarn funnet

Et dødt spedbarn er funnet i et skogsområde på Konnerud i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det døde barnet ble funnet av en turgåer i et skogsområde. Området ligger ved Damåsen omlag en kilometer fra allfarvei og er vanskelig tilgjengelig.

Dødsårsaken ukjent, men mye tyder på at barnet var nyfødt.

- Liket kan ikke ha ligget der så lenge. Barnet ble funnet midt i skogen. Vi vet enda ikke om det er en gutt eller jente, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland i Drammen til Dagbladet.no.

Ifølge Nettavisen er politiet nå i gang med å sjekke sykehusjournaler for å sjekke om det kan finnes spor etter den gravide kvinnen der.

I tillegg er tre etterforskere fra Kripos kommet fram til stedet for å bistå politiet i etterforskningen. – Ting kan tyde på at barnet er født i skogen, men vi er ikke sikre på dette, Grøttland til Nettavisen. Politiet vet ikke om fødselen skjedde i det øde skogsområdet eller om noen har brakt barnet dit etterpå.

- Det er ikke godt å si. Vi gjør taktiske undersøkelser. Vi går tidlig ut i media fordi det kan være en kvinne der ute som trenger hjelp, sier Grøttland.

I Sverige

I begynnelsen av mai var det nylig en liknende sak i Sverige. Da ble en dypfrossen baby funnet i en skog i Gustavsberg. Det viste seg at moren hadde enda et dødt barn i fryseren.

Moren fortalte til politiet at hun ikke ønsket flere barn og ikke var i stand til å ta vare på dem.

Har du tips i saken? Send oss en epost.