Døende japansk forretningsmann holdt «avslutning på livet»-fest på hotell

Ville si takk og farvel: - Jeg har nytt livet mitt.

KREFTSYK: Satoru Anzaki (80) bestemte seg for å ta regi på avslutningen. Ingen cellegift og avslutningsfest ble resultatet. Foto: Kyodo News / Getty Images
KREFTSYK: Satoru Anzaki (80) bestemte seg for å ta regi på avslutningen. Ingen cellegift og avslutningsfest ble resultatet. Foto: Kyodo News / Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I oktober fikk Satoru Anzaki (80) beskjeden: Han hadde ondartet kreft i galleblæren.

Han bestemte seg ganske raskt for at han ikke ville behandles med cellegift. Han ville heller ha mest mulig livskvalitet den siste tiden.

Istedet rykket han inn en annonse 20. november i Nikkei, verdens største finansavis, som også samarbeider med Financial Times.

En slags begravelse

I annonsen skrev han at han ville arrangere en «avslutning på livet»-fest på et hotell i Tokyo, for å takke venner og kjente for alt de hadde gjort for ham gjennom livet.

Mandag 11. desember kom rundt tusen gjester. Både venner, folk han har gått på skole med, forretningspartnere og ansatte var invitert. Han satte fram bilder fra turer og golfrunder han hadde vært med på.

Nikkei skriver at avskjeden ble tårevåt. Åttiåringen satt i rullestol, men tok likevel runden for å takke alle som var der.

Opptrinnet har fått en del oppmerksomhet fordi arrangementet minnet om en begravelse - med den avgjørende forskjellen at hovedpersonen faktisk var i live og til stede, og dermed fikk meg seg alle minneordene.

Ville få mest mulig ut av den siste tida

- Jeg er fornøyd med at jeg fikk sagt «takk» til folk jeg har møtt i livet, sa han på en pressekonferanse etter festen, ifølge BBC.

- Jeg har nytt livet mitt. Jeg tenkte at å bli motløs ikke er i min natur.

En tidligere kollega sa til Nikkei at dette var «typisk ham».

- Han setter menneskelige relasjoner over alt annet.

​ Anzaki satte pris på å få uttrykt takknemlighet mens han var frisk.

- Jeg vil få mest mulig ut av resten av tiden jeg har, og når jeg blir lagt i kista vil jeg ha tenkt «livet mitt var morsomt».

Finansavisen Nikkei avslutter med merittene: Han begynte i Komatsu, som blant annet selger maskiner til gruvedrift, i 1961. Han var øverste sjef fra 1995 til 2001, og var med på å gjøre elektronikk til en viktig stolpe i selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer