Døende japansk forretningsmann holdt «avslutning på livet»-fest på hotell

Ville si takk og farvel: - Jeg har nytt livet mitt.

KREFTSYK: Satoru Anzaki (80) bestemte seg for å ta regi på avslutningen. Ingen cellegift og avslutningsfest ble resultatet. Foto: Kyodo News / Getty Images
KREFTSYK: Satoru Anzaki (80) bestemte seg for å ta regi på avslutningen. Ingen cellegift og avslutningsfest ble resultatet. Foto: Kyodo News / Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I oktober fikk Satoru Anzaki (80) beskjeden: Han hadde ondartet kreft i galleblæren.

Han bestemte seg ganske raskt for at han ikke ville behandles med cellegift. Han ville heller ha mest mulig livskvalitet den siste tiden.

Istedet rykket han inn en annonse 20. november i Nikkei, verdens største finansavis, som også samarbeider med Financial Times.

En slags begravelse

I annonsen skrev han at han ville arrangere en «avslutning på livet»-fest på et hotell i Tokyo, for å takke venner og kjente for alt de hadde gjort for ham gjennom livet.

Mandag 11. desember kom rundt tusen gjester. Både venner, folk han har gått på skole med, forretningspartnere og ansatte var invitert. Han satte fram bilder fra turer og golfrunder han hadde vært med på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer